Inden du køber nyt fladskærms TV

0

Fladskærms TV er efter hånden de eneste typer TV man kan få i forretningerne og findes snart i alle hjem. Plasma fladskærme bliver større og større samtidig med de bliver billiger og er ved at værre en god erstatning for projektorer. Inden du begiver dig ud og køber dit nye plasma fladskærms TV er der her lige et par råd med på vejen.

Overvej hvor din nye fladskærm skal stå

Du kan vælge at montere dit plasma TV på vægen eller på et TV bord. Undgå at placere det for en varmekilde så som en brande ovn. Varmen kan reducere levetiden af dit fjernsyn. Hvis du placere plasma TV’et i et TV skab skal du værre sikker på at der er et par centimeters luft i siderne og toppen, et plasma TV generere en del varme.

EDTV og HDTV

Plasma tv fås STD i to forskellige opløsninger EDTV (852x480pixels) og HDTV (1024×768 pixels). De fleste plasma skærme er i dag HDTV’er. Skærme med opløsninger på 1366×768 og 1920×1080 er også defineret som HDTV.

Kontrast forehold

Undersød kontrast foreholdet på TV’et inden du køber. Kontrast forholder bør værre højer end 5000:1. Jo større skærmen er jo mere vigtigt er kontrast foreholdet.

Syns vinkel

Syns vinkel er generelt ikke et problem på plasma fladskærme. Men check nu alligevel om du kan se billedet på skærmen fra en meget skarp vinkel. Mange plasma fladskærme kan ses fra en 160 graders vinkel.

Undersøg tilslutnings muligheder

Undersøg om der S-video, DVI, HDMI og VGA input hvis du har planer om at tilslutte en lidt ældre PC til dit TV.

Læs også guide til godt billigt fladskærms TV

Leave A Reply

Your email address will not be published.