Sjov og spas på en campingplads med vandland

0

Børn elsker en campingplads med vandland. Når sommeren viser sig fra sin bedste side, er det skønt at boltre sig i bassinerne og rutchebanerne sammen med de andre store og små vandhunde. Derfor er det ofte et krav fra børnenes side, at det skal være en campingplads med vandland, når ferien planlægges.

Det ved den moderne campingplads og sætter derfor aktiviteter for børnene i højsædet. Fordi børnene får en spændende ferie, hvor de kan få afløb for deres energi og kan møde andre legekammerater, og fordi det dermed giver forældrene en afslappet ferie. Og det er helt sikkert, at en campingplads med vandland vil blive valgt til flere gange end en plads uden vandbassin.

Børn bliver hurtigt forvendte med campingpladsens faciliteter og en klar tendens i de seneste år går da også fra at have et almindeligt svømmebassin til et mindre badeland med vandrutchebaner, klatrestativer og springvand. Da vejret i Danmark også om sommeren kan være lunefuldt, er mange bassiner på en campingplads med badeland opvarmet, så bassinerne kan bruges selv om det er overskyet.

Vandrutchebaner og badelandets bassiner ligger ofte i forbindelse med campingpladsens solterrasser, så forældrene kan holde et vågent øje med børnenes aktiviteter samtidig med at slappe af og tage solbad ved bassinernes kanter. Mens de små morer sig sikkert i børnebassinet boltrer de store sig på rutchebanerne og klatrestativerne i de dybere bassiner.

I andre sammenhænge indrettes aktiviteter efter temaer med henblik på at opstille en ramme om aktiviteten, der fortæller en historie eller for at sætte en stemning. Det er også ved at slå igennem på campingpladser med vandland. Det kan være huletema, hvor man svømmer mellem klippevægge, eller man efterstræber at give indtryk af en tropisk strandkant med palmer, sand og bølger.

Når ferien skal planlægges, er der altså mere at forholde sig til ud over beliggenhed af campingpladsen, hvis familien skal have en sjov og spændende campingferie. Der skal naturligvis være attraktioner, man kan tage ud at se og få oplevelser, der kan give gode minder. Men der også hele campingpladsens indretning – og altså også om der er svømmebassiner, og allerhelst om der er vandland.

Det lunefulde sommervejr i Danmark spiller os ofte et puds, når vi når til sommerferien. Derfor kan det betale sig at vælge en campingplads med vandland, hvor vandet er opvarmet. Hvis der samtidig er rutchebaner, tunneller, klatrestativer og andre vandaktiviteter, som kan give børnenes vandleg et pift, er grunden lagt til en ferie, hvor der også er plads til at forældrene får koblet af.

Leave A Reply

Your email address will not be published.