Oplevelser i Danmark

Mange af os har minder fra dengang vi var barn og tog med vores mor og far på ferie i Danmark. Jeg husker tydeligt da vi var på camping i Nordjylland og hele familien kom og besøgte os.

Forventningen fra os børn op til sådanne ferier var jo enorm og vi glædede os vildt til at sætte os ind i bilen og komme nærmere vores feriested. Dengang var det også almindeligt at resten af ens familie ikke tog til udlandet for at holde sommerferie, da der var en kartoffelkur, oliekrise og meget andet, hvilket påvirkede den private økonomi. Familien valgte derfor før i tiden at besøge den øvrige familie i Danmark og så holde ferie med dem i nogle dage eller for en længere periode.

Denne ferieform har været en naturlig del af vores generations opvækst og er også noget, som mange af os tænker tilbage på.

Tiden er blevet en anden og i dag drager folk til østen, vesten og sågar på ferier i Afrika ude på savannen. Forventningerne og kravene, både fra de voksne men sandelig også fra vores børn er blevet skyhøje og der kræves idag mere af både forældre, feriestedet og endda også vejret, hvilket ingen af os kan ændre på. Nogle af dem som forårsager disse unødvendige behov er naturligvis reklamerne, som fortæller, viser, synger for os og viser os alle, hvordan den perfekte familie ville være, hvis man baare tog til syden for 7 dage. ja – der er da også en grad af sandhed i reklamerne men der er sandelig også mange ting, som de ikke fortæller. Hvor er resten af familien i dette spil?

Som en ægte familie-dyrker er ovenstående naturligvis også en mulighed for min familie. Men alligevel sidder man tilbage og tænker på barndommen, dengang man tog på camping i Løkken. Minderne om alle de forskellige og nye legekammerater på legepladserne, duften af grillmad, de store vandlande og den ubeskrivelige fornemmelse af frihed. Det kunne jo være sjovt at tænke sig til at man igen, som dansker ville vælge sit eget land til og nyde alle de fantastiske ting, som Danmark har. Samtidig kunne de resterende del af familien også komme på besøg og det ville sandsynligvis også styrke familie sammenholdet mere end, hvis man tog på ferie hver for sig.