Skal du have ny hjemmeside? Joomla 1.6 er snart på banen!

1

Det er ikke længe siden WordPress kom på banen med en stor opdatering til systemet. Efter min mening overhalede de på baggrund af dette Joomla hvad plubliceringsmuligheder angår. WordPress er en del nemmere at benytte som det ser ud på nuværende tidspunkt. Det er ligeledes væsentligt bedre SEO optimeret og samt nemmere at vedligeholde.

Denne stilling bliver udlignet og vender måske endda til Joomla’s fordel når den nye opdatering. Kommer. På nuværende tidspunkt er Joomla et mere avanceret CMS system end WordPress med flere konfigurations- og udviklingsmuligheder. i 1.6 bliver hele CMS systemet mere avanceret og nemmere at benytte på én gang – selvom det måske ikke lyder til at give mening. Det skyldes at den nuværende administrationsdel til Joomla laves totalt om så det bliver nemmere at have med at gøre.

Derfor bliver markedet både for webdesignere samt folk der gerne vil have en billig hjemmeside væsentligt mere attraktivt. Det skyldes at arbejdet med hjemmesiderne bliver nemmere for webdesignerne. Produktet man leverer vil bære bedre og det vil blive lavet på kortere tid. Det medfører at priserne bliver sænket. Desuden vil der komme flere folk på banen der vil være i stand til at lave hjemmesider så derfor vil konkurrencen om kunderne blive større.

Dette gælder selvfølgelig kun på den del af markedet der fokuserer på en billig hjemmeside. Jeg siger ikke at Joomla er en amatørløsning, men professionelle virksomheder vælger ofte at få skræddersyet en hjemmeside af større webudviklere. Til gengæld er Joomla oplagt til publiceringssystemer som blogs osv. Desuden er det en oplagt løsning til webshops da det er nemt at betjene for ejerne.

Der er da også mange der er ved at få øjnene op for CMS. Med mindre man er totalt ligeglad med sine penge er der faktisk ingen logisk grund til ikke at få lavet sin hjemmeside i Joomla, uanset hvilket formål det måtte være til. Det er mere stabilt, det er nemmere at vedligeholde, det er billigere at lave, der er mange udvidelsesmuligheder og det opdateres løbende. Man kan selvfølgelig også få lavet sin hjemmeside i et andet CMS system og sikkert ofte også få et ligeså tilfredsstillende produkt leveret, men da Joomla er et af verdens mest udbredte CMS systemer kan du være sikker på at det er en fremtidssikret løsning.

1 Comment
  1. Morten says

    Ja det bliver helt sikkert spændende når Joomla 1.6 kommer. Her håber jeg ikke mindst at brugerrettighederne er stærk opgraderet i forhold til Joomla 1.5

Leave A Reply

Your email address will not be published.