Derfor heste dyrlæger så dyre

0

Hvis du selv har hest, eller har gået i klasse med en hestepige/dreng så kender du sikkert til at de enormt store dyrlæge regninger der altid kommer tikkende ind, flere gange om året.

Deres heste er deres et og alt, og derfor sørger de også altid for at deres heste får den bedste behandlinger, og bliver tilset flere gange om året af en professionel dyrlæge.

Dyrlæger er altid dyre, det er der ikke noget nyt i, men særlig hestedyrlæger er virkelig dyre. Men hvorfor er det sådan?

12-tals dyrlæger

En af de helt store grunde til at hestedyrlæger er så dyre som det er, skyldes det ovennævnte udtalelse. “Heste er deres et og alt”. For størstedelen af de dyrlæger du ser ude på foldene, og som du hører om når dine venner snakker i skolen, eller på arbejdet har selv været hestepiger. De har for det meste selv haft en hest som barn, der har betydet alverden for dem. Derfor vælger rigtig mange hestepiger at studere veterinærmedicin. De ved i en tidlig alder at de vil arbejde med heste, og de dedikere sig til det allerede i folkeskolen.

Når man allerede tidligt i sin skole, fastlægger sin fremtidige karriere, så sker det ofte at de bliver mere målrettet, særligt på karaktererne. Disse piger og drenge kender til kravene, og de ved at man skal have topkarakterer for overhoved at blive optaget på Veterinærstudiet, der kun kan læses i København.

Og ikke nok med at adgangskravene for at blive dyrlæge er enormt højt. Hvis du skal specielisere dig indenfor heste, så er det et hav og unge studerende, hvis hjerte banker for præcis det samme, nemlig heste.

Derfor er der skabt en enorm stor konkurrence omkring det er blive hestedyrlæge. Det er det mest eftertragtede stillingsbetegnelse, og det er grunden til at de alle bliver knaldgode til deres håndværk. Netop fordi de brænder så meget for det.

Prisen sættes naturligvis ikke udelukkende herefter. Der er selvfølgelig også andre parametre. Fx. er heste lidt af et luksus dyr. De er dyre at have i stalden, de er dyre at passe, udstyret er dyrt.. stort set at alting der har noget med en hest at gøre koster det hvide ud af øjnene. Derfor er det også typisk velstillede familier sender deres børn til ridning. Og netop derfor er priserne for at få skiftet hestesko, eller få din hest vaccineret enormt høje.

Leave A Reply

Your email address will not be published.