3 spændende byggeprojekter i København: “Det er sku godt tænkt”

0

Det er ingen hemmelighed, at der bliver bygget på livet løs i København. Uanset hvilken bydel man befinder sig i, er der én eller flere kraner i sigte, og lastbiler med fuldt læs kører i døgndrift til og eller fra byen.

Hvis man vil et spadestik dybere, er det selvfølgelig relevant at spørge:

Hvilke af de nuværende – eller kommende – byggeprojekter i København er de mest spændende og innovative?

Det har vi spurgt Nicolai Cederholm, der er indehaver og ejendomsmægler hos Home Ørestad og Home Amager – Islands Brygge om:

“Et af dem er helt sikkert et projekt, der vil udnytte den plads, der er under metroens højbane i Ørestaden. Det er to lærere fra Ørestad Friskole, der har fået idéen om at skabe et aktivitetsområde med boldbaner, parkour og trampolinpark. Det er virkelig godt set, at man kan bruge pladsen under højbanen til den slags ting,” siger Nicolai Cederholm.

Visualisering: Uno Uniqa Group

Et aktivitetsområde vil være med til at give de omkringliggende boliger et logisk mødested. Og det vil forhåbentlig skabe både mere liv, sammenhold og tryghed for borgerne i området, mener Nicolai Cederholm. 

Verdens største bæredygtige byggeri på vej

Han fremhæver også et andet projekt, der har bæredygtighed og FN’s verdensmål i centrum.

“Verdens største bæredygtige byggeri – UN17 Village – skal bygges i Ørestaden. Og det bliver også et meget innovativt og nytænkende byggeri,” siger Nicolai Cederholm.

Visualisering: Aarstiderne arkitekter

Byggeriet tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål og har bæredygtighed og klima i centrum. Alle byggematerialer er klimavenlige, og genanvendelse af blandt andet vand er med til at gøre byggeriet så grønt som muligt. Hele 380 boliger skal der bygges.

“Og samtidig er fællesskab et nøgleord – blandt andet med store fællesarealer, badehus med pool og fælles tagterrasser. Det bliver spændende at følge, og det er sku godt tænkt,” siger Nicolai Cederholm og fortsætter:

“Det innovative og nye i dette byggeri er selvfølgelig det altoverskyggende fokus på bæredygtighed, og at alle FN’s verdensmål omsættes til konkret handling”.

Masser af fællesskab i Byens Hus

Det tredje byggeprojekt ligger – endnu engang – i Ørestaden. Det er Byens Hus, der vil samle en hel bydels fællesfunktioner i ét samlet byggeri. På den måde vil der i højere grad opstå 

aktiviteter og møder mellem mennesker i alle aldre. 

“Jeg kan godt lide, at Byens Hus har så meget fokus på at samle folk under det samme tag. Det er godt for det sociale samvær og sammenhold med særligt områdets beboere, der kommer til at bruge huset,” siger Nicolai Cederholm. 


Visualisering: By og Havn

Han er samtidig begejstret over det byggemateriale, der kommer til at dominere Byens Hus – tegl. 

“Det vil få en virkelig spændende og flot effekt, er jeg sikker på. Og tegl er netop valgt for at skabe en bygning, der nærmest vokser op af byens ‘gulv’, hvis man kan sige det sådan. Det bliver vanvittigt flot, det er jeg sikker på,” siger Nicolai Cederholm.

Leave A Reply

Your email address will not be published.