Om det at fotografere… og hvad det gør ved mig?

I dag er jeg freelance fotograf i Odense, ved siden af mit primære arbejde. Det er med årene blevet mere og mere seriøst med min fotografering. Men det som startede som en hobby, skal stadig fortsætte med at være sjovt… også når det bliver seriøst.

Billede af Søholm Sø. 
Billedet tilhører Fotograf Jesper Fried Vive, Odense. Må kun bruges efter aftale.
Søholm sø ved Glamsbjerg – Fotograf Jesper Fried Vive

I mange år var det at tage billeder noget jeg gjorde på ferier. Men da jeg for nogle år tilbage  købte min svogers aflagte Canon 550d spejlrefleks kamera, begyndte jeg at se anderledes på tingene. Der åbnede sig pludselig en ny verden, som jeg ikke tidligere havde set. Der er siden hen skiftet udstyr mange gange, i takt med øgede behov.

Fotograferingen gav et nyt syn på de ting jeg så og samtidig en fordybelse, som jeg ikke havde prøvet før. Pludselig tog jeg mig selv i at stå og tænke på komposition og opbygning af et billede, i ting jeg så. Det blev mere og mere, samtidig med at jeg fordybede mig mere i hvordan og hvorfor et billede kunne blive optimeret. Jeg blev gradvist grebet af denne nye verden og kunne ikke få nok.

I starten tog jeg billeder af mange forskellige ting, for at øve mig. Men ret hurtigt begyndte landskabsbilleder at fylde mere og mere. Jeg har dog altid (og har stadig i dag) det ønske om, hele tiden at være åben for nye udfordringer. For det er jo netop i disse udfordringer at jeg kan mærke glæden ved at stå med et godt resultat.

Som det er lige for tiden er der to store områder som fylder meget for mig. Det ene er fortsat landskabsbillederne, hvor der er fred og ro, med tid til at finde præcis det helt rigtige billede. Det andet områder er lige modsat. Her er det koncertfotografering, hvor der er ganske kort tid til at få de billeder hvor kunstneren laver den rigtige grimasse, eller lyset er helt perfekt. Jeg nyder de to områder på hver sin måde og glæder mig over at jeg med et kamera i hånden, kan give mig selv de oplevelser.

Fotograferingen bringer mig mange steder hen og lader mig møde en masse spændende mennesker. Jeg elsker at dyrke det og se resultaterne, lige som jeg elsker at udvikle det og prøve nye og spændende ting af. 

Jeg er godt i gang, men ikke ved målet endnu…

// Fotograf Jesper Fried Vive
https://friedvive.dk/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.