3 gode råd til hvornår din hund skal vaccineres

0

Rigtig mange hundeejere og især nye hundeejer står med en masse spørgsmål til de hensyn, der skal tages når man har anskaffet sig en hund. Et af dem er hvornår og hvilke vacciner ens hund har behov for, og dermed hvornår man skal forbi en dyrlæge for at få sin hund vaccineret mod diverse sygdomme, samt hvilke forhold der skal tages hensyn til, og i hvor høj grad din hund har brug for diverse vacciner.

Lovpligtige krav til hundevaccination

Generelt er reglerne for vaccination af hund i Danmark meget bløde. Der er faktisk ikke nogen restriktioner eller krav til at din hund skal vaccineres. Dog anbefaler mange dyreklinikker, dyrlæger og dyrlægestanden i Danmark at din hund uanset race får en række basisvaccinationer forholdsvis tidligt som hvalp. Som hovedregel er det en god ide at få din hund vaccineret for de hyppigste forekommende sygdomme som:

  • Hundesyge: Hundesyge er i familie med mæslinger, og er en sygdom der rammer lungerne, fordøjelsessytemet og nervesystemet hos hunden.
  • Parvovirus: Smitsom virus, der rammer hundens mave-tarm-kanal hos især hvalpe.
  • Leverbetændelse: Infektion i leveren, der er yderst smitsom.

Disse sygdomme er nogle af de mest frekvente, hvorfor det anbefales allerede efter få uger at få foretaget vacciner, der forebygger netop disse. Disser er en god ide at få foretaget konsekvent hvert 2. eller 3. år efter basisvaccinationerne som hvalp.

1. Hunde på kennel eller hundepension

Immunforsvaret hos en hund bliver generelt dårligere, når hunden er påvirket af en større grad af stress. Når man bringer hunde sammen fra forskellige miljøer, vil der automatisk være større smitterisiko. På kenneler fremkommer der som oftest høj aktivitet inden for parring og nye krydsninger i form af avlsdyr af forskellige racer som også påvirker smitteraten. Hvis du ejer en hunhund og overvejer at tage den til en kennel, bør du være ekstra varsom, da tævens immunforsvar af natur er lavere.

2. Udlandsrejser med hunde

Hvis du tager din hund med ud og rejse til udlandet er det en god ide at få foretaget en række vaccinationer mod hundesygdomme. Man skal være opmærksom på at du SKAL ifølge loven have foretaget en vaccination mod rabies, netop fordi at din hund er udsat for et større smittepres grundet mødet med hunde fra andre lande, hvor restriktionerne og helbredsstatus på hundene ikke er kendte og afviger fra det hjemlige miljø.  

3. Hunde fra landet

Hvis dig og din hund bor på landet, hvor tilgængeligheden til fersk vand og rotters efterladenskaber er større, vil der også være større chance for at din hund vil blive eksponeret over for mulige sygdomme. Omgivelser og boligområder som er særligt udsat for vadoversvømmelser og generelt frodige områder for flåter og rotter som skove, anbefales det at hunden vaccineres mod en række andre dyrsygdomme som disse kan føre med sig.

Læs også denne artikel om hunde

Leave A Reply

Your email address will not be published.