Salling Group trækker T-shirts tilbage efter anklager om plagiat

Salling Group tabte for nyligt en plagiatsag til Anne Black, og nu risikerer de at ende i endnu en sag. Citatplakat.dk mener nemlig, at Salling Group har stålet ideer og citater fra dem i forbindelse med en T-shirt-kollektion og truer nu med at gå rettens vej. Efter anklagerne har Salling Group valgt at trække kollektionen tilbage.

For nyligt kom iværksætterduoen fra Citatplakat.dk op i det røde felt. Det gjorde de, da de fandt flere af de citater, som pryder deres plakater, gengivet på T-shirts, som var produceret af Salling Group.

Synet af disse T-shirts fik straks iværksætterduoen til at anklage Salling Group for plagiat. Anklagerne har nu ført til, at Salling Group har valgt at trække de omtalte T-shirts tilbage.

Kommunikationskonsulent i Salling Group, Maja Bakman, begrunder tilbagetrækningen med, at Salling Group på ingen måde ønsker at markedsføre eller sælge produkter, der udnytter andres rettigheder.

De har derfor trukket kollektionen tilbage og vil nu undersøge, om der er et eventuelt sammenfald. Ligeledes har de forsøgt at indlede en dialog med Citatplakat.dk.

Mildner ikke raseriet

At Salling Group nu har trukket kollektionen tilbage mildner ikke raseriet hos Kasper Laursen og Oliver Hansen, der ejer Citatplakat.dk. De har kontaktet en advokat og har ingen planer om at indgå forlig med Salling Group.

– Vi går hele vejen. Vi er nødt til at forsvare vores forretningsmodel og det løber løbsk, hvis vi lader os tryne. Alt for mange bakker ud af frygt for at skulle op imod en stor koncern, der har en hær af advokater i ryggen. Det frygter vi på ingen måde, da vi mener, vi har en ualmindeligt god sag, siger Kasper Laursen.

Kasper Laursen mener i øvrigt, at det er typisk Salling Group at lukrere på mindre virksomheders kreativitet og stjæle deres ideer med arme og ben.

– Det er jo nærmest en fast del af Salling Groups forretningsmodel at sælge andres kreativitet til spotpris i halvsløj kvalitet. De sælger ud på andres bekostning og går så videre til det næste produkt. Det er et kæmpe problem,” udtaler Kasper Laursen.

Kort om Citatplakat.dk

Citatplakat.dk blev startet i 2015 af Kasper Laursen og Oliver Hansen. I dag er Citatplakat.dk et af de førende plakatbrands i Danmark, og de sælger alt fra designplakater til børneplakater med sjove og interessante citater på.

Årligt sælger de omkring 40.000 plakater, og de holder ni medarbejdere beskæftigede.