Kanel & Peber Traditionen

Hvis man stadig er ugift når man er 25 år, og/eller 30 år – så findes der 2 traditioner.

0

Kanel & Peber Traditionen

Hvis man stadig er ugift når man er 25 år, og/eller 30 år – så findes der 2 traditioner. Den første er ”Kanel traditionen” hvor man får kanel (ved de 25 år) og Peber traditionen, hvor man får peber (ved 30 år).

Kanel Traditionen

Hvis du har været til en 25 års fødselsdag, hvor fødselsdagsbarnet (hvis de endnu ikke er gift) bliver dynget ind i kanel? Så har du sikkert oplevet ”Kanel traditionen 25 år” – Det kan virke både lidt vildt og voldsomt, men oftest er fødselsdagsbarnet dog med på det (eller kan det blive lidt for meget;) – De er dog oftest forberedt på at skulle have kanel i løbet af dagen.

Om det er dig som skal have kanel, eller om du er vennen eller veninden der skal give kanel, så er det fornuftigt at gøre sine forberedelser, da kanel slet ikke på samme måde som peber, bare kan støvsuges op eller vaskes af. Kanel er nemlig et meget, meget fint pulver, der suger sig ind i tøj, tæpper, sofastoffer – og det kan derfor være næsten umuligt at få det vasket væk igen. Det opløses heller ikke i vand. Det anbefales, derfor at gå udenfor, når kanel traditionen skal udføres.

Fødselsdagsbarnet er ofte forberedt på den måde, at de tager ekstra tøj på eller beskyttelses dragt eller plast dragt, nogle gange har de også beskyttelsesbriller på, så de ikke får kanel i øjnene, ligesom at de har ekstra tøj med, så de kan gå i bad og skifte tøj igen efterfølgende.

Peber Traditionen

Hvis man stadig er ugift, når man har 30 års fødselsdag, så kaldes man en Pebersvend eller Pebermø. Her opstilles der tit en stor Pebertønde, der hvor man bor. De laves ofte af olietønder, som man maler sorte og skriver 30 år ”Pbersvend/Pebermø” på mm. Ligesom med kanel traditionen, så kan man også risikere at få peber. Selvom peber ikke er så fint, som kanel. Så anbefales det stadig at man går udenfor, når ritualet skal udføres, da det sviner meget.

Leave A Reply

Your email address will not be published.