Korrektur

0

Korrektur gør din tekst bedre

Korrektur er gennemlæsning af en tekst med henblik på at rette sproglige fejl: stavefejl, grammatiske fejl, ordvalgsfejl, kommafejl, slåfejl mv.

En sprogligt korrekt tekst skaber troværdighed og sender et klart og utvetydigt signal om kvalitet. Den kvalitet, der ligger i sproget, smitter af på læserens oplevelse af det, teksten handler om. Sproget er en emballage, der pakker dit budskab ind, og det er bare sådan, at forbrugeren sætter lighedstegn mellem emballage og produkt.

Derfor er sproglig korrektur afgørende for din tekst og det budskab, den skal sende.

Professionel korrektur

Det siges, at der kun er 15 personer i Danmark, der kan sætte komma korrekt HELT korrektur i en lang tekst. Det er måske nok i underkanten, men ingen tvivl om, at netop kommatering er en svær disciplin. Der er ikke mange, der kan sætte komma korrekt. Der er heller ikke mange, der kan sætte komma nogenlunde korrekt.

I det hel taget er det de færreste, der skriver et fejlfrit og korrekt dansk. Af samme årsag er korrektur et afgørende og helt nødvendigt element i mange virksomheder, institutioner og foreninger. Hvis man ikke selv har en dygtig korrekturlæser i nærheden, er der mange tekstbureauer, der tilbyder korrekturlæsning.

Hvad koster korrektur?

Priserne på professionel korrektur spænder fra 25 – 100 kr. pr. side. Prisen afhænger af korrekturformen, teksttypen og længden på teksten, der skal korrekturlæses. Men det er også en faktor, om tekstbureauet er ungt eller ‘gammelt’. En række unge bureauer med fokus på netop korrektur tilbyder priser, der ligger langt under de sidepriser, man har kendt i mange år.

Et af de bureauer er Opgavekorrektur, der er specialiseret i korrektur af studieopgaver: bachelorprojekter, specialer, ph.d.-afhandlinger og andre studieopgaver på dansk eller engelsk.

Bureauet tilbyder på basiskorrektur og en form udvidet korrektur. Basiskorrekturen koster 25 kr. pr. side, mens den udvidede korrektur koster 30 kr. pr. side.

Det er ekstrem billig korrektur til studerende, men bureauet udfører også korrektur for mange andre: virksomheder, offentlige myndigheder, institutioner og foreninger.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.