Savvy Copenhagen

100% økologisk og bæredygtigt tøj

logo

Køb tøj med god samvittighed

Hvis man er en af dem, der godt kan lide at shoppe, hvorfor så ikke gøre det med ekstra god samvittighed? Det kan man nemlig hos Savvy Copenhagen. Hvor fedt er det lige, at man kan gøre det, som man godt kan lide – samtidigt med, at man kan passe på miljøet? Savvy Copenhagen producerer 100% økologisk tøj.

Leder man efter en hoodie eller måske en basic t-shirt, kan man derfor være sikker på at handle etisk. Tøjet i SavvyCPHs kollektioner bliver produceret under de højeste standarder for at sikre bæredygtighed, ansvarlighed og ordentlige arbejdsforhold for medarbejderne i Indien.

På deres hjemmeside finder man tøj til damer og herrer, og det bedste er, at kollektionerne er bæredygtig mode. Ikke nok med at vi skåner planeten, men det økologiske bomuld føles også blødere. Når økologisk bomuld bliver samlet i hånden bliver bomuldsfibrene stærkere og længere. Det betyder, at bomulden er af bedre kvalitet og tøjet dermed holder længere. Det er måske ikke alle, der kender til idéen med økologisk tøj og måden det produceres på, men økologi og bæredygtighed bliver mere og mere udbredt i dagens Danmark, og man kan uden tvivl finde mange fordele og ulemper for markedet med økologisk tøj. I sidste ende er det op til en selv at vurdere, om det er noget for en.

I dag er det udbredt at spise økologisk mad og bruge neutrale hudplejeprodukter fri for parfume og alverdens kemikalier. Som nævnt før kan der være tvivl om, hvorvidt økologisk tøj er vejen frem. Men hvordan ser det egentlig ud med tekstilindustrien? Modebranchen er faktisk et af de mest forurenende områder overhovedet. Når tøj bliver produceret forurener det ofte. Når bomulden skal laves til stof, bliver det enten farvet eller bleget, og i denne del af produktionen bruges der ofte kemikalier. Disse kemikalier kan være farlige for både medarbejderne og miljøet. Spildevand med kemikalier fra produktionen leder nogle steder ud i floder og søer, hvilket resulterer i død af dyr og planter.

Ved at købe økologisk tøj kan man undgå de unødvendige kemikalier på kroppen, som i visse tilfælde kan medføre allergiske reaktioner til følge. Bomuld er en fiber, der vokser om frøene på en bomuldsplante. Det er et naturprodukt, som vores kroppe kan ånde i, og afgiver ikke mikroplast. Derfor siges det, at tøjet fra Savvy CPH på flere måder er sundere for miljøet og os selv. Det kan klart være stof til eftertanke, hvis man er en ud af de mange personer, der også tænker på konsekvenserne for fremtiden og de næste generationer.

Tøjmærket blev skabt for at ændre på de miljømæssige og sociale problemer der fylder i modeindustrien. Samtidigt var idéen at skabe et kvalitetsprodukt, som ville være til gavn for alle – inklusiv miljøet.

Hvis man som virksomhed har fundet interesse i det økologiske og bæredygtige tøj, er det en mulighed at få lavet uniformer. Savvy Copenhagen tilbyder at producere uniformer af det økologiske bomuld gennem den etiske, økologiske og bæredygtige produktionsproces. Ved at vælge Savvy Copenhagen som leverandør af uniformer, bliver der gjort en forskel for medarbejderne, virksomheden og miljøet.

Savvy Copenhagen samarbejder med en prisvindende fabrik i Indien, der producerer kollektionerne. Produktsortimentet er mærket med seks forskellige certifikater, der hver især går ind for, og omhandler økologi og bæredygtighed. Tøjet er lavet af bæredygtige materialer, og er produceret i henhold til et certificeret ansvars koncept. På hjemmesiden kan man læse mere om virksomhedens baggrund, produktion og meget mere. Certifikaterne er garantien for, at produktionsprocessen er 100% økologisk fra frø til færdigt produkt. Dermed menes det, at man kan shoppe både ansvarligt men også med ekstra god samvittighed, når man køber tøj hos Savvy Copenhagen.