Proteinpulver guide og test

Proteinpulver test og guide

Det kan være utrolig svært at finde ud af hvilket proteinpulver man skal købe, der er nemlig utrolig mange forskellige forhandlere, webshop og brands på nettet. Der er stor forvirring mellem hvad der er det bedste, billigste, hvad der smager bedst, hvad der har det bedst indhold og meget mere. Men hvordan finder man så det proteinpulver der matcher ens behov?

Der er mange guides på nettet, men hvor retvisende er de? Ofte er der en dybere mening bag siden, og det er ikke altid dem der har lavet siden ved noget om proteinpulver og har testet produkterne. Hvis det er muligt, skal man undersøge hvilke personer der er bag siden, og på den måde undersøge om de ved noget om træning og kost.

Proteinpulver test og guide

I forhold til proteinpulver er rigtig mange af dem ens i indhold, og det er prisen, smagen og udvalget af produktet der svinger meget. De fleste proteinpulver der sælges i Danmark, er ofte af en rigtig god kvalitet. Der er store krav til salg af kosttilskud i Danmark, og generelt er der en høj standard. Det er også en markedet der er stor konkurrence på, og dermed kæmper de forskellige brands og forhandlere ofte på pris. En af dem i Danmark med det største udvalg af forskellige smage er Bodylab, de har utrolig mange varianter. Jeg vil næsten garantere at de uden tvivl har en variant du kan lide, uanset hvilken smag du foretrækker.

Bodylab har også et rigtig godt indhold, og er utrolig let at opløse i vand, eller andre væsker. Hvad betyder det så for dig? Det betyder når du vil lave en shake, eller ryste det sammen i en væske, så klumper det ikke og er nemt at ryste ud. Det er virkelig træls når der er klumper i en protein shake, og generelt i alle former for væske. De fleste foretrækker en flydende shake, og ikke en med klumper i.

Dosering af proteinpulver

Hvilken dosering skal man så have efter træning, før eller under? Altså ofte tages en protein shake efter træning, og her er det for det mest 35-50 gram pulver. Tager man det før eller under, kan man sagtens tage minder hvis det ønskes, der er ikke rigtig noget krav til det. Personligt foretrækker jeg dog at spise fast føde hvis det er muligt, og på den måde få noget der mætter mere. En protein shake er jo bare væske, og fast føde, er noget der uanset hvad vil mætte meget mere.

Proteinpulver kan være utrolig effektiv når man vil opnå et vægttab, eller tage på i muskelmasse. Men hvorfor er det, det? Det er det, fordi ønsker man at tabe sig, kan flere proteiner være med til at mætte mere, og dermed holde sulten væk. Ønsker man derimod at tage på i muskelmasse, kan det være med til at sørge for du er i kalorieoverskud, og dermed tage på. Man tager på ved at være i kalorieoverskud, og man taber sig ved at være i kalorieunderskud.

Er du i overskud eller underskud?

Måden du finder ud af om du er i overskud eller er i underskud, er ved at se på din vægt over en længere periode, tager du på er du i overskud, taber du dig er du i underskud. Men så let skal det heller ikke være, for væske har en stor betydning for hvad du vejer på vægten. Så har man en dag drukket meget vand eller væske, så vil man naturligt veje mere end hvis man ikke have indtaget så meget væske. Så man skal så vidt mulig, forsøge at veje sig på det samme tidspunkt, og samme dag hver uge. På den måde er man mere sikker på at vægten er korrekt.