Profilpartners

Rekruttering og headhunting af medarbejdere

profilpartners logo

Profilpartners

Sammenhold er et vigtigt element i livet. Om det er på hjemmefronten eller på arbejdet, fungerer hverdagen bare bedst, hvis man kan mærke et samarbejde mellem hinanden. Det giver god stemning og fylder med positiv energi. Derfor er det også rigtig vigtigt at finde den bedst egnede medarbejder til virksomheden. Hvis man leder efter den nye medarbejder til virksomheden, lederen, vikaren eller anden profil, så kan Profilpartners Search & Selection være behjælpelig. Profilpartners er et rekrutteringsbureau, der stiler efter at finde de bedst egnede medarbejdere til virksomheder i Danmark og Internationalt. Der er mange profiler derude, men det er ikke sikkert, at den helt rigtige sidder og venter blandt dem.

De gode medarbejdere er der stort set altid rift om, og det kan derfor være svært at finde den helt rette. Med målrettet headhunting kan man finde den rigtige person til at besætte den ledige stilling. Kravet hertil er dog, at headhunteren er dedikeret og kender til forventninger og ønsker til den person, der skal findes. Profilpartners har mere end 20 års erfaring i at headhunte og rekruttere, og deres samling af HR-konsulenter ved hvad det kræver at finde den helt rigtige medarbejder.

Den rigtige medarbejder kommer ikke altid af sig selv. Når man skal finde den bedst egnede person til stillingen, altså headhunte, kræver det, at man aktivt går ud og udforsker netværket omkring sig. Man skal ud og tage fat i de personer, der kunne være interessante til den specifikke stilling. Derefter rekrutteres den rigtige medarbejder på baggrund af den udvalgtes kompetencer og de ønskede forventninger fra virksomheden.

Vellykket rekruttering af medarbejdere handler ikke altid om at finde arbejdskraft her og nu til stillingen. Det er også vigtigt at huske på, at man skal sikre sig kvalificeret arbejdskraft på længere sigt. Det har i sig selv mere værdi, og kan styrke virksomheden. Derfor er det ofte en god idé at skabe en profil for den stilling, der skal besættes. Det er vigtigt for virksomheder at få opstillet en god rekrutteringsproces, da dette styrker samarbejdet med rekrutteringsbureauer som Profilpartners.

Processen hos Profilpartners består overordnet af flere faser. Opstartsmøde med virksomheden, hvor krav, arbejdsopgaver, ansvarsområder og alt det praktiske bliver aftalt. Derefter udarbejdes en stillings- og profilbeskrivelse af den ønskede medarbejder, der skal headhuntes. Næste step er Search fasen. Her udarbejdes en liste over steder, hvor de relevante medarbejdere kan findes.

Gennem eksterne og interne databaser og netværk begynder en systematisk søgen efter potentielle kandidater. Samtaler med de udvalgte personer bliver afholdt, og hvis der er et såkaldt match mellem personens kompetencer og virksomhedens forventninger, bliver den udvalgte præsenteret for virksomheden. Dernæst kommer afslutningsfasen. Her får den, der har været til samtale, en personlig tilbagemelding fra headhunteren. Til sidst kommer opfølgningsfasen. I denne fase følger Profilpartners op på, om de løsninger de er kommet med for både arbejdsgiver og arbejdstager fortsat har succes.

Mange virksomheder har haft stor succes med at anvende Profilpartners. Deres mål er at skabe gode løsninger, der er til gavn for både kandidaten, der skal i job, og virksomheden som får sin nye medarbejder headhuntet og rekrutteret gennem Profilpartners.

Når man headhunter, skal markedet analyseres for potentielle medarbejdere. Derfor kan det være et stærkt værktøj at have et bredt netværk. Profilpartners anvender deres veludbyggede værktøjer og systemer til lige netop denne essentielle del. I samarbejde med fagkonsulenter sikrer de sig at kunne dykke ned i det specifikke fagområde, de skal rekruttere til. På den måde kan de yde den bedste service, uanset hvilken branche der skal rekrutteres medarbejdere til.