Rejs dig og arbejd !

0

Vi danskere er blevet et land, hvor der er rekordmange overvægtige, og der er flere hundrede tusinde, der har problemer med ryggen og nakken. En meget stor del af forklaringen kan findes i, at vi ganske enkelt ikke bevæger os nok. Vi bliver for tykke fordi vi tager bilen i stedet for at cykle eller gå, vi får ondt i ryggen og nakken, fordi rigtig mange af os tilbringer 8 timer eller mere foran en skærm på vores arbejde hver dag, og måske lidt flere timer, når vi kommer hjem.

Rejs dig – for din sundheds skyld.

Der er rigtig mange af vores livsstilssygdomme og småskavanker, der kan afhjælpes hvis du blot følger et ganske enkelt råd: Rejs dig. Rejs dig fra sædet i bilen og hop i sadlen, rejs dig fra sofaen og gå eller løb en tur, og ikke mindst, rejs dig fra din kontorstol og stå på. På langt de fleste danske kontor arbejdspladser har de ansatte hæve/sænkeborde som disse. I mange tilfælde bliver funktionen at det rent faktisk kan hæves og sænkes brugt lige så tit som de håndvægte man købte i de bedste intentioner og som nu ligger i et hjørne af soveværelset.

Den menneskelige krop er skabt til at bevæge sig, og bestemt ikke at sidde i den samme stilling i time efter time. I stedet for at sidde ned hele dagen, så rejs dig op og brug din krop lidt. Hvis du hver time blot står op i ti minutter og arbejder, mindsker du risikoen for ryg og nakkeproblemer betragteligt.

Udover at det er godt for ryggen og nakken, så er det også godt for dine ben at blive brugt til det de er beregnet til, nemlig at stå på, frem for at sidde ned. Endelig forbrænder du også mere ved at stå op, end det du gør ved at sidde ned. Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at rejse sig – det kan rent faktisk ændre dit liv på den lange bane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.