Markedet for små lån har fået vokseværk

Hvordan ser lånemarkedet egentligt ud i 2018?

0

Nu hvor programmer som luksusfælden og mange medier advarer om kviklån og alle de “farlige” lånefælder, der ligger foran os i vores digitale verden, hvordan ser markedet så ud i dag, kontra få år tilbage?

Markedet for mange af de små lån, som har været her i mange år under navne som smslån, mobillån og kviklån. Er stadigvæk voksende. Dog har det vist sig at være så konkurrencefyldt at færre udbydere har en fod indenfor på dette markedet. I dag er det blandt andet store internationale låneselskaber som har fat på markedet i hele Europa. Blandt andet sidder én af de største udbydere af små lån fra sit hovedselskab i Rusland. Derfor betyder det ikke at grunden færre udbydere, at færre personer låner penge, tværtimod. I dag har store selskaber den største andel og får derfor den største bid af kagen i sidste ende.

Der har dog været en del snak om hvorvidt sådanne hurtige små lån online skulle forbydes i fremtiden. Det har dog vist sig at falde til den side, hvor lån på minuttet ikke kan lade sig gøre og i stedet kræver godkendelse på 2 dage, for at dette kan lade sig gøre. En oversigt over mange af de danske små lån i 2018 kan ses her. Vil man gerne forøge sine chancer for at få et lån godkendt kan man godt ansøge flere udbydere på samme tid, det gør at man ofte i løbet af de 2 dages tænketid omhyggeligt kan vælge, hvilket lån der passer bedst til en selv. Hvordan man låner er beskrevet hos den pågældende låneudbyder.

Hvordan ser lånemarkedet så ud i fremtiden for et lille lån?
Markedet for de mindre mikrolån vil bestå. Der vil og har altid været behov for at låne penge. Dette betyder at især mindre låneudbydere vil bestå på markedet fremover så længe dette behov eksistere. Der er dog stadigvæk god grund til at tro, at flere udbydere vil mærke kræfterne af de noget strengere vilkår som fastsættes af regeringen i disse tider. Man kan derfor forvente at markedet iht. renter og vilkår gennemgår i forøget begrænsning som måske også kommer til at påvirke bankerne i smule i Deres udlån af forbrugslån. Læs også om forbrugslån hos Danske bank. Det er vigtigt at understrege at det ofte kan være nemt og hurtigt at låne penge, men langt fra værende en god idé. Der bør altid snakkes med en rådgiver eller laves ikke budget der gør, at man ikke fastlåser sig i en uoverkommelig gæld resten af sit liv.

Source kilde1
Leave A Reply

Your email address will not be published.