Sådan ser du om din hund har orm

Menneskets bedste ven er ikke usårlig. Selvom vores logrende ven kan se glad, sund og rask ud på det ydre, så kan der stadigvæk være noget galt inden i. Mange hunde bliver i løbet af deres levetid nemlig ramt af orm, af den ene eller anden slags. Når hunden selv ikke kan forklare, hvad der er galt, så er det vigtigt, at du som en god ejer ved, hvilke tegn du skal kigge efter. På den måde kan du nemlig hurtigt konstatere, om din firbenede ven har fået enten spoleorm, hageorm, bændelorm eller andre former for orm. Og ikke mindst hvilken ormekur der skal til. Er symptomerne til stede, så er det også nemmere for dig at starte ormekuren så hurtigt sm muligt.

Symptomer på din hund har behov for en ormekur

Symptomerne på orm kan variere, alt efter hvilken type orm din hund er blevet ramt af. I tilfælde af orm er den bedste behandling idag en ormekur. På denne liste er symptomerne for tre af de typiske typer orm, som hunde bliver ramt af.

  • Hageorm: Her er symptomerne hos hunde diarre, nedsat vækst og blodtab, der især kan være farligt for hvalpe i voksenalderen. Du vil også kunne finde ormeæg i både opkast og afføring. Når ormen er konstateret, skal hunden have ormekuren fra den er to uger gammel og så hver 14. dag Tæven skal behandles i samme tidsrum som hvalpen. Kuren kan også bidrage til resistens overfor spoleorm i omtrent en måned.
  • Spoleorm: Denne ormeform er mere tydelig blandt hunde, og særligt når hunden er hvalp er den i risikogruppen. Symptomerne er nedsat appetit, hikke, diarré og udspilet mave. Ved voksne hunde er tegn på spoleorm igen ormeæg i afføringen. Kuren er samme fremgangsmåde som ved hageorm.
  • Bændelorm: Her er der ikke ligeså mange synlige symptomer. Men de få er igen æg i afføringen, og så en irriterende kløen ved endetarmsåbningen. Her kan blandt andet loppekure være med til at forebygge bændelorm.

Er du i tvivl om din hund har orm eller hvilken orm der er tale om. Så kan det være en fordel at kontakte din dyrlæge, for at få stillet en diagnose. En hund med orm bør kommer i en ormekur indenfor 24 timer og jo før jo bedre for hundens helbred.