Køb af Rionet

Der kan være stor prisforskel på Rionet, du skal derfor læse nøje hvad det er du får – enkelte byggemarkeder viser prisen pr. kvm. Dette kan se billigere ud, end butikker der viser prisen for et helt net. Dog er dem med kvadratmeter prisen ofte meget dyrere, så brug lidt tid på at finde de billigste rionet.

Om Rionet

Rionet fås både som galvaniseret rionet, der er et rustfri rionet, og det findes også som ubehandlet rionet. Det galvaniserede rionet, er ofte en smule dyrere end det ubehandlede, netop fordi det har fået en ekstra behandling (galvanisering). Det galvaniserede rionet bruges ofte af haveejere til espalier og havehegn, da det holder stål farven. Dog bruger enkelte haveejere også det ubehandlede rionet, da det netop får en rusten overflade ude i vind og vejr – og kan dermed blende ind i havens naturlige farver.

Rionettet fås i forskellige tykkelser fra 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm og op til 12mm, ligesom maskerne i rionettet kan have fra 5x5cm, 10x10cm og op til 15x15cm. Her er de små masker ofte dyrere end de store masker. Dog kan det anbefales at man køber 10x10cm (går også under navnet rionet 100×100, der bare er betegnelsen i millimeter), når man laver hegn og espalier, da kvaliteten i de små 5×5 masker kan variere en del.

Anvendelses mulighederne er derfor rigtig mange, når man snakker om rionet. Vi har slet ikke nævnt det, som rionettet egentligt var tiltænkt, nemlig som armering af beton i fundamenter mv. Rionet går derfor også under navnene armeringsnet, armeringsgitter og armeringsvæv.

Relaterede varer

Hvis du skal bruge rionettet til hegn, så kan du købe nogle smarte hængsler eller beslag, netop til at montere rionettet fast med. Disse kaldes bare beslag til rionet eller montagebeslag til rionet. Disse beslag er beregnet til stolper i træ, men du kan også sagtens montere rionet og rionet låger på stålstolper, hvis bæreevne og holdbarhed er stærkere og længere end i træ, dog skal disse monteres på anden vis en med almindelige beslag.

Hvis man bruger rionettet til det, det der egentligt var meningen – nemlig til armering af beton og fundamenter mv., da bruger man også AL-Lister og Kamstål mv.