Få et job som vikar via vikarbureau

Et vikar job er et alsidigt job, hvor man arbejder som stedfortræder i et firma gennem et vikarbureau, og der findes mange vikarstillinger at vælge mellem.

 

Med et job som vikar via et vikarbureau bliver det aldrig kedeligt at arbejde. Der findes mange forskellige vikarstillinger at vælge mellem, og typisk skifter man vikar job meget ofte. I visse tilfælde kan man dog blive ansat som vikar i længere perioder, eksempelvis i forbindelse med barsel eller sygemelding. Hvis man gerne vil øge chancen for at få vikararbejde, må man sørge for at vise vikarbureauet, at man er deres bedste vikar. Det er også rigtig godt at arbejde så mange forskellige steder som muligt, da det også øger ens chancer for at få et vikarjob i fremtiden.

 

Hvad er et vikar job?

Som vikar er man ansat af et vikarbureau og arbejder som en stedfortræder i diverse firmaer. Med et vikar job arbejder man altså ikke som en fast ansat i en virksomhed – man er bare hyret af et firma gennem et vikarbureau. Det fungerer nemlig således, at vikaren er ansat hos et vikarbureau som så udlejer vikararbejde til et givent vikarjob. Når man har et vikarjob, vil man sjældent opleve at arbejde det samme sted i længere perioder. Dog kan et vikar job også vare flere måneder i visse tilfælde, eksempelvis hvis et firma har en medarbejder, som er på barsel eller langtidssygemeldt på ukendt tid.

 

Mange vikarstillinger at vælge mellem

Som vikar findes der mange ledige job at vælge mellem. Vikarstillinger kan variere meget, da der kan være brug for vikarer i mange firmaer og i mange forskellige arbejdsstillinger. Som vikar kan man få vikararbejde inden for alt lige fra sygeplejerske, IT, socialrådgiver og handicaphjælper til skolelærer, lægesekretær og kok og køkkenassistent. Vikararbejde kan derfor være meget alsidigt. Hvis man gerne vil have et vikar job i en længere periode, kan man søge ledige job som barselsvikar, lærer vikariat og andre vikarstillinger, som har brug for en vikar i længere perioder.

Sådan øges chancen for at få vikararbejde

Når man først starter med at arbejde som vikar, er det rigtig vigtigt, at man viser sig fra sin bedste side. Det betyder altså, at man skal gøre alt, hvad man kan, for at imponere vikarbureauet og vise dem, at man er deres bedste vikar. Det er i vikarbureauets største interesse at fastholde firmaer som kunder, og derfor ønsker de som regel, at tildele vikarstillinger til de bedste vikarer. Samtidig er det en rigtig god ide, at prøve så mange forskellige vikar job som muligt, da det kan være med til at øge chancen for at få vikararbejde i fremtiden. Hvis en vikar allerede har erfaring med vikarstillingen, kan firmaet nemlig spare tid på oplæring af vikaren.