Guide: Kom sikkert igennem dit køkkenkøb

0

Køkkenet bliver ofte betegnet som hjemmets hjerte eller hjemmets banegård. Kært rum har mange navne. Hvor køkkenet før i tiden udelukkende var indrettet til produktion af de faste måltider, besidder rummet i dag også en mere social funktion. Det er her, familien mødes om morgenen til cornflakes og kaffe, og det er ofte her, vi endevender dagens begivenheder under aftenens hovedmåltid. Derfor skal et moderne køkken opfylde en række behov, der både tager hensyn til funktionalitet og familiens sociale liv, og danskerne er klar til at kaste sig ud i et nyt køkkeneventyr. Men et køkkenkøb er en stor beslutning, og det kræver nøje overvejelser og grundig research, hvis det skal blive et eventyr frem for et mareridt. Her følger en guide til, hvilke faser der er fundamentale for at opnå et vellykket køkkenkøb.

Find den rigtige køkkenleverandør

Der findes mange dygtige køkkenproducenter, og det kan derfor være en rigtig god idé at undersøge, hvilket firma der bedst opfylder dine behov til et nyt drømmekøkken. Har du nærmest uanede økonomiske midler, eller spiller prisen en stor rolle? Skal dit nye køkken være i ypperste kvalitet, eller er der områder, hvor den fornuftige pris også må afspejles i materialerne? Derudover kan det være en god idé at undersøge leverandørernes historik i forhold til kundetilfredshed. Skabelsen af et nyt køkken kan være en lang proces, og der kan opstå brist i kommunikationen. Den risiko mindskes dog, hvis du vælger et firmaer, der tidligere har gjort andre kunder tilfredse. AUBO Køkken & Bad er et eksempel på en køkkenproducent, som går meget op i den samlede oplevelse og kundetilfredshed. Læs mere på http://www.aubo.dk/koekken.

Få opfyldt dine ønsker og behov

Når du har valgt det firma, der har de bedste forudsætninger for at opfylde dine køkkendrømme, starter en forventningsafstemning. I samarbejde med firmaet vender I vigtige faktorer som budget, finansiering samt behov, så firmaet dermed har de optimale vilkår for at finde den helt rigtige løsning for dig. Det er meget vigtigt, at der er fuldstændig afklaring omkring forventninger lige fra begyndelsen, så der ikke opstår misforståelser og ubehagelige overraskelser senere i processen.

En kilde til inspiration

Du har sikkert en fuldstændig detaljeret plan for, hvordan dit drømmekøkken ser ud. Hvor vasken skal sidde. Hvilken bordplade, der skal gennemsyre køkkenet. Og hvilke farver og materialer, der skal anvendes. Personlige ønsker og behov er vigtige at have med i rygsækken, når man skal købe nyt køkken, men det kan også være en rigtig god investering at være lydhør over for en køkkenkonsulents vurdering. De har mange års erfaring i at skabe funktionelle køkkener, og måske er der væsentlige detaljer, som du ikke har overvejet. Et køkken skal være langtidsholdbart, og derfor er det vigtigt at få suget alle gode råd til sig fra starten.

En detaljeret præsentation

Når du har gennemgået den indledende forventningsafstemning omkring det økonomiske samt dine ønsker og behov, går din køkkenkonsulent i tænkeboks, finder lommeregneren frem og dykker ned i firmaets sortiment. På baggrund af jeres dialog vil han finde frem til den løsning, der bedst opfylder dine behov med det aftalte budget in mente. Herefter vil forslaget blive præsenteret, og er det et godt køkkenfirma, er de meget detaljeret i netop denne fase. Det er således essentielt, at du får det mest realistiske billede af, hvordan køkkenet kommer til at se ud. Her vil en fotorealistisk 3D-tegning i farver være en stor hjælp, så du kan se de valgte løsninger fra forskellige vinkler. Afslutningsvis skal de økonomiske rammer for det valgte forslag gennemgås.

Fra køkkendrøm til køkkenproduktion

Når du er helt sikker på, at dit drømmekøkken ligger på tegningen foran dig, starter processen for alvor. Der bliver udformet en ordrebekræftelse, og samtidig bliver du, i samarbejdet med køkkenkonsulenten, enig om et leveringstidspunkt. Det er meget vigtigt, at du udtrykker dine ønsker for, hvornår køkkenet skal leveres så producenten har en klar tidsplan. Når alle formaliteterne er på plads, bliver dit drømmekøkken sat i produktion, og så er det bare at vente på, at leveringen finder sted. Her vil firmaet kontakte dig inden leveringen for at sikre, at du er hjemme til at tage imod.

Montering

Når dit nye køkken bliver leveret, er du meget tæt på at være i mål. Snart kan du hygge med familien og kaste dig ud i gastronomiens verden i nye, optimale rammer. Men der mangler en meget væsentlig detalje – monteringen. Man kan sagtens vælge at montere sit køkken selv, men det kræver i den grad, at man har hænderne skruet rigtigt på, og at man har den nødvendige know-how. Er det ikke tilfældet, bør man overlade det til fagfolk, der har den nødvendige erfaring og ekspertise. Det bliver selvfølgelig en mere kostbar affære, men til gengæld sikrer man sig også, at det bliver gjort ordentligt fra start. Når monteringen på den ene eller anden er afsluttet, er du klar til at udfolde dig i dit nye køkken. Og har processen indeholdt ovenstående faser, er der god sandsynlighed for, at du både sidder tilbage med et storslået køkken og en god kundeoplevelse.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.