Giv haven et pift med nye belægningssten

0

Tiden er endelig kommet til, at vi igen kan komme ud og nyde den danske sommer i stedet for at sidde i de mørke stuer under tæpperne. Der venter grillhygge og havefester i lange baner, og her er det yderst belejligt med en terrasse eller en have, som fremstår smuk og indbydende. Måske er dette ikke tilfældet, eller måske har du endnu ikke fået anlagt en terrasse. I så fald er det på høje tid. Uanset om du skal anlægge en terrasse, en indkørsel eller andet er belægningssten en rigtig god løsning.

Hvad er belægningssten

Belægningssten findes i mange varianter, men fælles for denne type sten er, at den har et lille areal, men samtidig en god tykkelse. Forskellen på belægningssten og fliser er størrelsen, for ofte er de lavet af det samme beton. Men tykkelsen på belægningssten  gør den særdeles velegnet til at ligge steder, hvor der forekommer tung belastning. Derfor ser man ofte belægningssten i indkørsler, hvor biler dagligt passerer. Men de er også meget populære at bruge i haven og på terrassen, og det er der flere gode grunde til.

Hvorfor bruge belægningssten?

Belægningssten er blandt andet populære, fordi de er slidstærke og derfor holder i rigtig mange år, og som nævnt er det robuste sten, der tåler massiv belastning. Vælger du at anlægge din nye terrasse med belægningssten, er der også flere gevinster at hente. Sammenligner man eksempelvis med en træterrasse, sikre belægningsstenene dig et yderst skridsikkert underlag, så selvom det har regnet, kan du trygt bevæge dig udenfor. Samtidig slipper du også for den helt store vedligeholdelse. Belægningssten passer i det store hele sig selv. Der kan dog med tiden forekomme ukrudt og alger, og derfor er det yderst afgørende, at du er omhyggelig med at lægge underlaget under stenene. Ud over funktionaliteten får du også et smukt udtryk, når du anvender belægningssten. Der findes således et hav af forskellige varianter farver, hvilket gør, at du kan opnå din helt egen personlige stil. Du kan blandt andet vælge at kombinere de forskellige typer eller lægge dem i forskellige mønstre, så du på den måde skaber dynamik i underlaget.

Typer af belægningssten

Der findes som nævnt forskellige varianter af belægningssten, og det kan derfor være lidt af en udfordring at finde den helt rigtige type sten. Her følger dog de mest populære typer belægningssten.

Herregårdssten

Herregårdssten er et særdeles populært valg, specielt fordi de fås i flere forskellige farver. Du kan blandt andet vælge mellem klassiske sort, grå eller gråmix. Men du kan også pifte det lidt op med varianterne gyldenmix eller paris, der giver et varmere udtryk. Herregårdssten er en tromlet belægningssten med slåede/brudte kanter, der giver et roligt udseende, selvom stenen er særdeles robust. Foruden terrasser og indkørsler er herregårdssten også yder anvendelige til anlægning af eksempelvis stenbede.

Bondesten

Du kan også vælge at lade din terrasse bestå af bondesten, der også er et yderst klassisk valg. Bondesten minder en hel del om herregårdssten, men der er dog den forskel, at bondesten kun findes i grå, og samtidig er der en tydeligere afrunding på kanterne. Bondesten er et flot og tidløst valg til belægning.

Nybrosten

Den tredje mulighed inden for belægningssten er nybrosten, der ligesom de to andre varianter giver et tidløst og rustikt look. Nybrosten er udarbejdet med prægning på kant og sider, hvilket giver et anderledes udtryk, og samtidig fås de i flere farver. En rigtig lækker sten, der vil hold din terrasse eller indkørsel flot året rundt.

Der er som nævnt et hav af muligheder, når det kommer til belægningssten. Det er et langtidsholdbart og flot underlag, der med garanti vil lokke dig ud på terrassen eller i haven, når vejret tillader det.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.