3D print vil ryste markedet

0

3D print er ikke i sig selv en nyhed, men det er en teknologi der i høj grad er eksploderet det seneste stykke tid. Teknologi bliver nu udviklet og presset til grænsen, for at se hvad der laves med denne teknologi. Indtil nu har det vist resultater som er langt over forventning og der bliver blandt andet produceret alt fra kropsdele til brugskunst til hjemmet. 3D print af disse produkter er endnu på forsøgsbasis.

For elektronik betyder den store udvikling inden for 3D print, at hele markedet kan vende. Der er blevet produceret de første prototyper af 3D printet højttalere. Højtalerne er udelukkende lavet med en 3D printer, lige fra spolerne til magneterne. Kvaliteten er naturligvis ikke på samme plan som de højttalere der bliver lavet på den klassiske måde, men da 3D print konstant bliver forbedret og udviklet kan der gå meget kort tid før de 3D printet højtalerne kan give samme god musikoplevelse.

Dette i sig selv vil åbne markedet for endnu et produkt og højst sandsynligt forøge konkurrencen markant i elektronikbranchen. Det skræmmende ved 3D printet produkter er, at forbrugerne har adgang til 3D printere og allerede nu har mulighed for at printe deres egne produkter. Dette kan potentielt ryste hele forbruger markedet og ikke kun elektronikbranchen. Det vil skabe store forandringer i hvordan virksomheder skal forholde sig i forhold til deres kunder. Der er allerede nu produceret 3D printet sko, vaser, elektronik og endda kropsdele. Det har altid været, at virksomheder skal gætte hvad kunderne vil have og hvor meget de vil give, men nu kan forbrugerne selv producere produkter præcis som de vil have dem.

Hvordan det kommer til at påvirke virksomheder er svært at forudse, men én ting er sikkert, bliver en 3D printer hver mands eje, skal hele markedet for forbrugere redefineres og man skal finde ud af hvordan kunderne nu skal tiltrækkes. Der er ligeledes spørgsmål om forbrugerne vil foretrække selv at producere deres produkter eller om de fortsat vil købe deres produkter af virksomheder. Måske vil design blive et stort element for fremtiden, da alle ikke har et designer øje, kan dette muligvis være vejen for virksomheder. Designer produkter du ikke kan lave hjemme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.