Virksomheder går uden om jobcentre

Når virksomhederne skal ud og rekruttere nye medarbejdere, går 2 ud af 3 ofte uden om jobcentrene, viser en nye rundspørge.

Problemet, siger virksomhederne, er, at de ledige på jobcentrene ikke er kvalificerede nok. Derfor foretrækker de at rekruttere på anden vis.

Dette er problematisk, da det danske beskæftigelsessystem er et af verdens dyreste. Hvis ikke det bliver brugt, er det penge lige ud af vinduet. Penge som kunne investeres et andet sted.

Det er også frustrerende for de jobsøgende – de mærker jo også, hvordan de lægger timer og arbejde i at møde op på jobcentrene med et håb om, at det blot er et spørgsmål om tid, før de får et job af en eller slags. De fleste vil jo bare gerne i arbejde, om det så er et fleksjob eller en fuldtidsstilling, de leder efter.

Endnu mere frustrerende er det, når vi så får at vide, at virksomhederne går ud og finder udenlandsk arbejdskraft. Som dansker kan vi godt lide tanken om, at vi betaler skat, for netop at sikre os i situationer hvor vi står uden job – vi kan godt lide følelsen af, at der er nogle som tager sig af os, hvis vi skulle være uheldige.

Regeringen har dog lovet, at de vil se nærmere på hvordan dette problem kan løses bedre.