Derfor er Kasper Salto værd at tage et kig på

0

Trods økonomisk krise og sparetrang blomstrer dansk design i disse tider, og en yngre designer, der er værd at gøre sig bekendt med, er Kasper Salto. Jeg selv blev opmærksom på Salto efter gennem tre års studium at have siddet i hans tolkning af den klassiske spise- og arbejdsbordsstol i kantinerne på Copenhagen Business School.
Stolene fra serien ICETM er enkelte og lette og udført med rene linjer i aluminium og hård plastik, hvilket giver stolene et ubesværet og neutralt look. De fleste af seriens stole gør sig desuden godt i lokaler, hvor der er brug for rigeligt med siddepladser. De er nemlig designet med den praktiske egenskab, at de kan stables i høje tårne og transporteres og gemmes væk, som det passer brugerne og rummet, de står i.
I 2012 designede Salto stolserien NAPTM, der modsat føromtalte serie er kendetegnet af sine bløde linjer, runde former og rillede siddeflader. Disse stole er ikke ligeså neutrale som dem i ICETM-serien, men giver et meget indbydende indtryk og kan med rette bruges til at bløde op i en ellers meget kantet og rå indretning.
Begge serier er brugbare og smukke og tyder på, at Kasper Salto er være at stifte bekendtskab med, og at Fritz Hansen har taget Salto til sig, er i min bog et skulderklap af de store og en rimelig holdbar forsikring for, at der her er tale om en designer med sit kram og sin klassiske stil i orden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.