Anskaffelse af hundehvalp

0

Ønsker du at anskaffe dig en hundehvalp, skal du tænke dig nøje om, før du går ud og vælger din nye ven. Først og fremmest skal du kigge lidt på dig selv:

Har du overhovedet tiden der skal til at have en hundehvalp (hund) indenfor hjemmets 4 vægge, eller skal hunden være alene hjemme det meste af tiden ? – Hvis det er tilfældet, så er det nok bedre for både dig og hund, at du ikke anskaffer dig nogen hund. Der skal være tid til at have en hund, og regn med, at den max kan være alene hjemme omkring 7-8 timer på et døgn. Fra start er det yderligere problematisk, for hunden skal gøres renlig, og det kan du kun øve, når du er hjemme. Dvs., at en hundehvalp, der er meget alene hjemme, er nødt til at tisse på dit gulv – den kan ikke holde sig i de skitserede timer – At hunden er nødt til at tisse på gulvet, når du ikke er hjemme, gør det sværere at få hvalpen renlig.

Der skal være tid og lyst til at gøre udendørs aktiviteter med hunde – den skal have sine gåture, og du er nødt til at afsætte lidt tid dagligt, til at starte en opdragelse af hvalpen.

Derudover er der normal pleje af hunden, som der også skal være tid til – skal der friseres eller børstes ? – det tager tid.

Om økonomien er det ikke bare anskaffelsesprisen for hunden, som er aktuel – Dunden skal have noget at spise, og du kan hurtigt komme af med 300-700 kroner om måneden, for foder til en hund. Herudover skal du regne med et dyrlægebesøg ind i mellem, som hurtigt løber op i 800 – 1.000 kr.

Hunden skal have sine vaccinationer, og der kan hurtigt komme en dårlig mave eller lignende, der skal behandles.

Der skal tegnes forsikring på hunden, en ansvarsforsikring som er lovpligtig, og derudover må du overveje, om du skal tegne en sygeforsikring, hvilket kraftigt anbefales. En sådan forsikring dækker en del af dyrlægeregninger, når din hund skal have den nødvendige dyrlægehjælp.

Herudover må du sætte dig ind i, hvilket temperament din hund skal have, og her skal du være meget opmærksom på de forskelle der ligger mellem forskellige racer. Nogle hunde er lettere at omgås end andre, og nogle hunde kræver din deltagelse flere timer om dagen, hvis det er hunde der feks. skal have meget motion.

Har du små børn i familien, og hvordan er din bolig ? Det er absolut nogle ting, der er afgørende for, hvilken hund du bør vælge. Er din boligform sådan, at din hund kan tillade sig at gø, eller er der restriktioner som gør, at du hurtigt får problemer med naboer osv. –

Som det med al tydelighed fremgår, er det ikke bare at tage ud en søndag eftermiddag og kigge på nogle hvalpe. Alle hundehvalpe er søde, og du vil givetvis kunne lide dem alle, og svage sjæle har ofte oplevet at være blevet hundeejer, uden egentligt at have overvejet situationen helt.

Så brug de ovenstående punkter, og sæt dig ind i tingene – det er for ærgeligt for dig, og specielt for din hund, hvis det efterfølgende viser sig, at er var ting du ikke var forberedt på, inden du anskaffede dig en hund.

På min hjemmeside www.DogFriend.yolasite.com kan du indhente flere oplysninger om det at eje en hund, og du kan under punktet E-books finde bøger, der omhandler hundetræning, opdragelse mv. Der er endvidere  beskrivelse af flere hunderacer og deres specielle adfærd.

Under hunderacer kan du finde de almindeligste hunderacer, så du kan danne dig et overblik over, hvilken hundetype du ønsker – men husk nu, også at finde litteratur om hunden, hvilket temperament har den hunderace du ønsker osv.

Du kan få alle dine spørgsmål besvaret, ved at kigge indenfor på siden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.