3 råd til facaderenovering

Er din husfacade begyndt at gammel, kedelig og slidt ud? Så har du fundet frem til det helt rigtige sted – så læs endelig videre. Der er nogle helt konkrete elementer, der skal være styr på for at sikre et godt og langtidsholdbart resultat. Herunder får du 3 konkrete tips fra Brd. Thinesen murerne fra Murer Ekspressen ApS.

Husets facade skal kunne holde til det danske klima, vind og vejr. Facaden kan sammenlignes med en jakke. Om vinteren er jakken ekstrem vigtig for os, og det samme er facaden for dit hus. Facaden sikrer at du kan sidde trygt og varmt i ly for vind og vejr. Det danske klima er generelt hårdt for husfacader, og det kan ses med tiden.

Spørgsmålet er så, hvordan du sikrer du en flot, velisoleret og vedligeholdt facade. Hvad du skal være særligt opmærksom på, kan du læse om herunder.

Revner og huller i facaden

Man renoverer typisk ikke sin facade bare for at gøre det. Du skal finde ud af, er hvor og hvorfor du skal have renoveret din facade, så du er sikker på at du får den rette løsning. En facade kan blive renoveret på flere forskellige måder, og derfor er det vigtigt at du kender til formålet med renoveringen.

Mange vælger bare at pudse facaden op, men det er langt fra en holdbar løsning hvis der er huller og revner i facaden. Det er et “quick fix” som gør at det ser pænt ud hurtigt, men det er ikke en langtidsholdbar løsning. Det er ekstremt vigtigt for din økonomi, at det bliver gjort rigtigt først gang. Dét afgører om du skal renovere facaden igen om 2-3 år eller om 10-15 år.

Quick fix giver dobbeltarbejde – og omkostning

En komplet og holdbar facaderenovering kan være en omkostningstung affære for både private, virksomheder og foreninger. Det betyder, at der ofte ses “quick fixes” i form af lappeløsninger, fordi vi sprænger over hvor gærdet er lavest – eller, hvor prisen er lavest. De hurtige lappeløsninger er på kort sigt en billigere løsning, men de økonomiske problemer skubbes blot frem i tiden. Når problemet melder sig igen efter blot 1 år, så står man igen med udgiften til en fuld renovering oveni den udgift som den uholdbare lappeløsning bragte med sig.

Det kan sjældent betale sig, at vælge billige lappeløsninger, fordi problemerne kommer igen med endnu større udgifter.

Lave temperaturer og facaderenovering

Lige som vores overtøj ikke kan klare enhver form for vejr, kan vores husfacader heller ikke klare hvad som helst. Særligt ikke under renoveringen. Når din facade skal renoveres, anbefaler vi ikke at gå i gang med projektet i for koldt vejr. Som tommelfingerregel bør man satse på at renovere sin facade, når temperaturen ikke er under 5 grader – både om dagen og i nattetimerne.

Hvis du renoverer facaden når det er for koldt, risikerer du at dit arbejde vil begynde at skalle af. Det er derfor bedst at renovere sin facade mellem forår og sensommer, da materialet her opnår den optimale “styrke”.

Comments are closed.