Det gode liv leves i hverdagen

Mange mennesker lever for at rejse. Eller for at feste. Eller for alle de andre særlige begivenheder. I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvordan det måske nærmere er den anden, store grå masse af ”almindelige” dage, du bør tage et kig på. Rent kvantitativt er det nemlig de andre dage, som fylder mest. Så hvorfor ikke sætte lidt fokus på, hvordan du kan gøre dem bedre. Læs med og hent inspiration.

Dit hjem er din oase

Først og fremmest tilbringer mange af os nok de fleste timer i hjemmets trygge rammer. Således er her et sted, som det virkelig kan betale sig at optimere på. Men hvordan gør man så det? Det findes der desværre ikke en universel formel for. Derimod handler det meget om at finde ud af med dig selv, hvilke ting du går mest op i.

Vi kan ikke besvare dette for dig. Vi kan faktisk sandsynligvis ikke engang stille de rette spørgsmål, da det er så individuelt, som det er. Vi kan dog give dig nogle eksempler på nogle spørgsmål og svar:

Elsker du at lave mad? Så bør du nok gøre lidt ekstra ud af dit køkken. Sikr dig f.eks. at du har det rette isenkram, at ovnen spiller, og at du har et ordentligt køleskab og en ordentlig fryser. Du kan fx finde inspiration til nyt isenkram hos hjemmeland.dk.

Vil du gerne forbedre din søvn? Vi tilbringer op mod en tredjedel af livet med at sove. Eller det bør de fleste af os i hvert fald gøre. Får du ikke den fornødne søvn, kan det have en negativ indvirkning på mange andre aspekter af livet. Derfor kan det betale sig at undersøge nærmere, om du nu også har den rette seng, topmadras, dyne, pude m.v.

Går du op i kunst? Hvorfor så ikke få noget lækker kunst til dine egne vægge? Kunst kan naturligvis være en dyr fornøjelse. Det behøver det dog ikke at være. Frem for at købe originalen kan du jo købe et masseproduceret print.

Er du lidt af en filmnørd? I så fald skal hjemmebiografen naturligvis være i orden. Til dette kan du eksempelvis kigge på, om du har det rette TV. Mange underprioriterer lyden, men et godt lydsystem kan gøre underværker. Især i dag hvor fladskærmene i mange tilfælde er blevet så tynde, at lydkvaliteten måske ikke længere helt følger med billedkvaliteten. Tag også gerne et kig på din sofa og/eller lænestol. Det kan også have en stor positiv for filmoplevelsen, hvis man ligger og/eller sidder ordentligt.

Dette var blot nogle eksempler på spørgsmål, der ville kunne pege dig i retning af, hvor du skal prioritere din tid og dine penge ift. optimering af hjemmet. Der er naturligvis mange andre spørgsmål, du kunne stille dig selv alt afhængig af, hvad du går mest op i her i livet.

Har du det rette arbejde?

Arbejdet er det andet sted her i livet, hvor de fleste af os for alvor bruger meget tid. Derfor er det naturligvis også et område, som det er værd at zoome lidt ind på.

Engang gik det at have et arbejde nærmest udelukkende op i at tjene penge. I dag skal et godt arbejde imidlertid – for mange af os – leve op til flere krav.

Følger du, at du mangler lidt lysten til at gå på arbejde? Så er du måske ikke (længere) det rette sted. Her handler det om at prøve at gøre op med dig selv, hvad der mangler for så at overveje, hvordan du kan kan rette op situationen.

I nogle tilfælde kan det måske klares uden at skifte job – fx ved at tage en snak med din chef. I andre tilfælde kan problemerne imidlertid have en beskaffenhed som gør, at det ikke er muligt at udbedre dem uden at skifte job.

Her er nogle eksempler på spørgsmål, du kunne stille til dig selv angående dit arbejde:

Er du tilfreds med din løn? Lønnen betyder naturligvis meget. Det handler dog ikke udelukkende om pengene i sig selv. En tilfredsstillende løn kan også give fornemmelsen af, at man bliver behandlet godt af arbejdspladsen, hvilket kan være en fordel ift. motivationen.

Udfordrer du dig selv tilstrækkeligt? Nogen kan godt lide at udfordre sig selv hele tiden, mens andre foretrækker at gøre arbejdslivet let. Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert. Dog bør du overveje, om din nuværende stilling er et godt match for lige netop dig i denne henseende.

Bryder du dig om dine kollegaer? Kollegaerne er nogle af de personer, vi tilbringer mest tid sammen med. Derfor er det naturligvis en fordel, hvis man har det godt sammen. Nogen foretrækker meget energiske og ekstroverte arbejdspladser, hvor det sociale fylder meget (både på og uden for arbejdspladsen) – mens andre foretrækker fred og ro til at passe arbejde. Din arbejdsplads bør naturligvis passe til den type, du selv er. Husk dog, at du typisk også selv vil kunne påvirke fællesskabet i den retning, du ønsker.

Ligesom spørgsmålene angående dit hjem kan du sikkert selv finde på nogle spørgsmål, som er mere relevante for lige netop dig. Overvej derfor med dig selv hvor det mere præcist er, dit job kunne være bedre – Og hvilke muligheder du har for at tage affære.

Vi håber guiden her har givet lidt fornyet inspiration til, hvordan du får et bedre hverdagsliv. Held og lykke i din færd.