P-piller til rotter eller rottefælder?

Det er for tidligt at sige farvel til rottefælder, som vi kender dem. For mens medierne flyder med historier om de danske forskere fra KU, der i februar 2023 fandt en nem måde at udvinde det kemiske stof, Triptolid, som kan bruges til at sløjfe rotters frugtbarhed, ser virkeligheden en anelse mere dyster ud.

Lars Knoldes Parker, som står bag bl.a. Rottefælder.dk, udtaler, at det vil tage i omegnen af 5 – 6 år, før det bliver muligt at få det nye forebyggende rottemiddel godkendt og implementeret i moderne rottebekæmpelse. I dagens Danmark ser vi i øjeblikket en kraftig vækst i rottebestanden og det er ikke noget, som tegner til at ændre sig foreløbig, udtaler han.

Rottebekæmpelse er en fælles kamp

Mens de danske kommuner kæmper en ædel kamp mod rotterne og opsætter rottefælder med gift alle steder, rotterne bliver set, er det os borgere, der skal støtte op om kampen – hvis det altså er en kamp, som vi ønsker at vinde. Det er vores medansvar som borgere at både anmelde rotter til kommunen – men også at give en hånd med i kampen. Specielt når kampen bliver kæmpet i vores baghaver – bogstavligt talt.

Der er et væld af ting, vi kan gøre som boligejere. Rottefælder koster ikke særlig meget og der er en masse forskellige typer af fælder på markedet. Vi har lavet en liste over de mest anvendte rottefælder, hvor den gammeldags klapfælde i øvrigt stadig er den mest populære.

I fremtiden må vi nok stadig ty til at kæmpe kampen mod rotter på både mekanisk og videnskabelig vis. Jeg ser ikke nogen mulighed for, at rotter bliver en acceptabel del i vores hverdag. De forårsager skader på bygninger og materialer for hundreder af millioner kroner om året, så det forbliver et uvenskab mennesker og rotter i mellem.

Lars er udover at stå bag både Musefælder.dk og Rottefælder.dk en ivrig kalkun opdrætter. Interessen for rottebekæmpelse opstod fra hans somme tider bitre erfaringer med rotter som skadedyr. Læs mere om Lars’ hønse- og kalkuneventyr her.