Sådan finder du en parterapeut i København

Hvis du overvejer at finde en parterapeut i København, kan det være en udfordring at navigere i det store udvalg af terapeuter og behandlingsformer. Men med lidt research og omtanke kan du finde en terapeut, der passer til dine behov og præferencer. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at finde en parterapeut i København:

Start med at undersøge dine muligheder:

Du kan begynde med at søge efter terapeuter online. Du kan søge på google efter anbefalinger. Derudover kan du kontakte din læge eller sundhedsklinik for henvisninger eller anbefalinger. Endelig kan du kontakte organisationer som Dansk Psykoterapeut Forening, for at se en liste online over godkendte terapeuter.

Hvem skal vi vælge?

Der er rigtig mange muligheder for at vælge en parterapeut i københavn. En god kemi er vigtigt og at der bliver talt sammen i et almindeligt dansk. Det kan også være forskel på hvilket køn man forestrækker. Det er vigtigt at i vælger en terapeut som begge føler sig trygge og komfortable hos.

Langt de fleste terapeuter er kvinder, men der er heldigvis også mange dygtige mandlige parterapeuter. Du kan feks. overveje parterapeut Kim Matzen hvis konsultation ligger centralt på amager, København. En fordel er her, at du kan se de ledige tider online, så det er hurtigt og nemt at finde en tid sammen med din partner.

Hvad kan vi få ud af parterapi?

Hos parterapeut Kim Matzen er terapien formål først og fremmest at opnå klarhed, og derefter at kunne tage ansvar og handle på en måde som er både tydelig og venlig. Parterapi er en rigtig effektiv måde at lære sig selv bedre at kende på, så den enkelte i parret bliver bedre til at lytte til den anden, og tage ansvar for sine egne behov, og udtrykke dem på en konstruktiv og respektfuld måde.

Hvad siger erfaringen?

De fleste par der opsøger parterapi oplever det som en lettelse at kunne fortælle om deres problemer sammen med en tredjepart. Dette er allerede en hjælp for de fleste til at kommunikationen ikke kører af sporet, og begge kommer til orde og hører hinanden. Det er en kæmpe fordel at starte terapien inden konflikterne blive for voldsomme og ødelæggende. Så er der overskud til at se tingene fra flere sider, og til at arbejde sig et nyt og bedre sted hen.

Hvor finder jeg mere information?

Du kan feks. læse mere på parterapeut Kim Matzen´s hjemmeside om parterapi og også finde 4 gode råd til at kommunikere på en sund og meningsfuld måde.