Ladestander til elbil – vigtigt for fremtiden

Elbiler bliver mere og mere populære i Danmark, hvilket også betyder et øget behov for ladestandere. De første danskere der tog skiftet til elbiler, har allerede oplevet et Danmark, hvor der ikke er en ladestander tilgængelig på hvert gadehjørne. Selvom ladenetværket allerede har udviklet sig meget de seneste år, så er der stadig lang vej endnu. Hvis du ejer en elbil eller overvejer at købe en, er det derfor vigtigt at kende til de forskellige typer ladestandere, der er tilgængelige i Danmark. Find den rigtige ladestander til elbil her.

Lademuligheder i Danmark

 • Offentlige ladestandere
  Mange byer og kommuner i Danmark har offentlige ladestandere tilgængelige, og nogle er sågar gratis at bruge. Disse ladestandere er normalt placeret på offentlige parkeringspladser eller i nærheden af shoppingcentre, hoteller og restauranter. Du er dog heller ikke garanteret en ledig plads.
 • Private ladestandere til erhverv
  Flere og flere private virksomheder og boligforeninger i Danmark installerer private ladestandere til deres ansatte eller beboere. Disse ladestandere kan være gratis at bruge eller kræve en mindre betaling.
 • Hurtigladestandere
  Hurtigladestandere er designet til at oplade elbiler hurtigere end normale ladestandere og er normalt placeret langs motorveje eller på strategiske placeringer i byerne. Disse ladestandere kan oplade din elbil på så lidt som 30 minutter.
 • Ladestander til elbil derhjemme
  Hvis du ejer en elbil, kan du også overveje at installere en ladestander derhjemme. Hjemmeladestandere er praktiske, da du kan oplade din elbil, mens du sover eller er hjemme. Derudover er det også billigere end at bruge offentlige eller private ladestandere.

Billig investering med ladestander til elbil derhjemme

Selvom alle løsninger har hver deres fordel, vil den største bekvemmelighed for mange danskere være, at kunne oplade sin elbil derhjemme. Heldigvis er der ikke tale om en dyr investering, da en ladestander inkl installation ligger imellem 10.000-20.000 til privatkunder.

Det er i en prisklasse, hvor du med tiden kan spare det hele tilbage, ved at lade på din egen billige el fremfor et dyrere alternativ ude i byen. På Ladestander.dk kan du få hjælp til at vælge den helt rigtige ladestander til elbil derhjemme.

Derfor kan du spare penge på ladestander til elbil i hjemmet

At have en ladestander til din elbil i hjemmet kan som sagt være en praktisk og økonomisk løsning, der kan spare dig for mange penge på lang sigt. Her er nogle af de fordele, du kan opleve, når du har en ladestander i dit hjem:

Lavere opladningsomkostninger: En ladestander koster færre penge derhjemme end ude i byen, hvor der typisk er flere gebyrer lagt oveni. Du kan sågar lade bilen om natten, hvor elpriserne typisk er helt i bund.

Mindre slid på batteriet: Når du bruger en hjemmeladestander, kan du også reducere slidet på din elbils batteri, da du ikke behøver at køre til en offentlig eller privat ladestander, der kan være langt væk. Det betyder, at du kan forlænge batteriets levetid og undgå omkostningerne ved at udskifte det tidligere end nødvendigt.

Samlet set kan en hjemmeladestander være en god investering, der kan hjælpe dig med at spare penge på lang sigt. Du kan oplade din elbil i dit eget tempo og undgå de omkostninger, der kan opstå ved at bruge offentlige eller private ladestandere.

Elbiler er gode for miljøet

En elbil er generelt mere miljøvenlig end en traditionel benzinbil på grund af dens lavere CO2-udledning og nul emissioner af andre forurenende stoffer. Når en elbil kører på vejene, udleder den ingen udstødningsgasser, som kan forurene luften og skade miljøet. Til sammenligning udleder benzinbiler og andre køretøjer, der kører på fossile brændstoffer, store mængder CO2 og andre skadelige stoffer som kvælstofoxider og partikler.

Den primære kilde til CO2-udledning ved elbiler er produktionen af el, som de bruger til at køre. Men selv når man tager højde for den energi, der er nødvendig for at producere el, er elbiler generelt stadig mere miljøvenlige end benzinbiler. Især når man tager højde for, at stadig mere elektricitet produceres fra vedvarende kilder som vind- og solenergi.

Alt i alt er elbiler generelt mere miljøvenlige end benzinbiler. Der er stadig nogle udfordringer og forbehold, der skal tages hensyn til. Det er vigtigt at overveje alle faktorer, når man træffer en beslutning om, hvilken type bil man skal købe. Herunder miljømæssige, økonomiske og praktiske overvejelser.

Kilde Energistyrelsen Ladestander.dk