Sådan maler du indvendige trævægge

Der er ikke noget som ferie i Danmark. Og derfor køber flere og flere danskere også sommerhus. Men ligesom vores almindelige hus, så skal sommerhuset også renoveres en gang i mellem. Men de fleste sommerhuse har jo trævægge. Kan man bare bruge sammen maling på dem, som på den almindelige væg derhjemme? Det korte svar er, at du kan som sådan godt, men lad helst vær. Hvis du bruger almindelig maling til dine fine trævægge i sommerhuset, så er der stor sandsynlighed for, at det endelige resultat ikke bliver særlig pænt og du risikerer at både knaster og harpiks i træet trænger igennem malingen.

Men hvad gør du så, tænker du sikkert?

Først og fremmest er det altid en god ide at rengøre væggene, inden du begynder at male på dem. Når det er overstået, kan du endelig begynde at male. Men hvad skal man male med?

Den hurtige løsning er at bruge en spærrende maling på dine vægge. En spærrende maling er med til at isolere overfladen og så er det lidt en to-i-en løsning, da det både er en grunder og en maling i ét samlet produkt. Problemet med en spærrende maling er dog, at de oftest kun findes i hvid eller i hvert fald i ganske få farver. Så hvis du ønsker lidt farve på væggene, så anbefales det at bruge en emalje – i daglig tale kaldt for en træmaling. MEN… inden du kan begynde at male med en emalje, så skal du først male med en spærrende grunder. Den spærrende grunder har samme funktion som den spærrende maling, men er ikke et to-i-et produkt som den spærrende maling er. Når først den spærrende grunder er tør, så kan du begynde at male dine vægge i lige præcis den farve, som du synes passer helt perfekt ind i din indretning.

Hvis du synes at sommerhuset er en alt for stor mundfuld til selv at gå i gang med, så er et godt tip at finde en øl frem og ringe til naboen. Hvis han eller hun ikke har tid – eller ikke kan bestikkes, så kan du jo altid benytte dig af et malerfirma. Og de kan helt sikkert fortælle dig meget mere om forskellen på den spærrende maling og den spærrende grunder.