Stadigt flere Danskere får kosmetiske operationer i Thailand

Danskere rejser i stigende grad til Thailand for at få foretaget kosmetisk kirurgi takket være den voksende popularitet af patientturisme. I de seneste år har en håndfuld danske rejsebureauer specialiseret sig i denne service og tilbyder returbilletter til Bangkok eller Phuket kombineret med ophold på femstjernede hospitaler, hvor erfarne plastikkirurger udfører ansigtsløftninger, fedtsugning, øjenoperationer og bryst implantater. Alene sidste år benyttede ca. 3.500 danskere sig af dette tilbud.

Det attraktive for mange er, at sådanne indgreb ofte er langt billigere i Thailand, end de ville være her i Danmark. Desuden er den thailandske medicinske turisme ved at blive mere reguleret; det er nu muligt at bestille plastikkirurgiske pakker online gennem virksomheder som Azami Medical med fuld information om behandlernes faciliteter og legitimationsoplysninger. Dette gør det mere betryggende for potentielle patienter, der er bekymrede over sikkerhedsstandarder i udlandet.

For dem, der søger et ekstra niveau af ro og komfort i genoptræningstiden, tilbyder mange private klinikker også luksuriøse spabehandlinger ved siden af deres traditionelle kirurgiske ydelser. De kan prale af panoramaudsigter kombineret med private sygeplejersker og professionelle massageterapeuter, som kan hjælpe med at lindre eventuelle smerter eller ubehag efter operationen.

Mange danskere finder disse forførende tilbud for svære at modstå og vælger derfor Thailand som deres destination, når de søger kosmetisk kirurgi i udlandet. Med den høje kvalitet og alligevel overkommelige medicinske behandling kombineret med udsigten til luksuriøse spabehandlinger i genoptræningstiden er det ikke underligt, at så mange danskere hvert år rejser til Thailand for at få foretaget plastikkirurgi!

Patientturisme, også kendt som medicinsk turisme eller sundhedsturisme, er en hurtigt voksende form for tourisme. Det indebærer, at man rejser til udlandet for at modtage medicinsk behandling, som regel et sted, der tilbyder en mere overkommelig pris eller bedre service end patientens hjemland. Almindelige behandlinger omfatter kosmetisk kirurgi, tandlægekunst, ortopædkirurgi og fertilitetsbehandlinger. I de seneste år har der været en stigende tendens til, at danskere rejser til udlandet for at få foretaget kosmetisk kirurgi på grund af de lavere omkostninger og tilgængeligheden af erfarne plastikkirurger.

Cosmetic surgery team Thailand

Indgrebene udføres typisk på femstjernede hospitaler, der tilbyder private suiter med luksusfaciliteter såsom fladskærms-tv og private balkoner med havudsigt. Nogle agenter tilbyder endda postoperativ pleje uden ekstra omkostninger. Der er derfor særlige rejsebureauer, som hjælper patienterne med at planlægge deres rejse til udlandet og arrangerer flyrejser, indkvartering og aftaler med lokale behandlere.

De største fordele ved patientturisme er de væsentligt lavere omkostninger sammenlignet med priserne i de vestlige lande. Behandlingen kan undertiden være op til 70 % billigere end den, der tilbydes i hjemlandet. Desuden har mange udviklingslande som for eksempel Thailand medicinske faciliteter i verdensklasse, som nu accepterer udenlandske patienter, og som tilbyder avanceret teknologi og højtuddannet medicinsk personale, der taler engelsk.

Selv om patientturisme kan føre til store besparelser på lægeregninger, er der stadig potentielle risici forbundet med det. Udenlandske klinikker har måske ikke de samme standarder eller regler som klinikkerne i hjemlandet, hvilket betyder, at patienterne måske ikke får tilstrækkelig opfølgende pleje og støtte, når de vender hjem, hvis der opstår komplikationer efter deres procedure. Det er derfor vigtigt, at alle patienter, der overvejer denne mulighed, foretager grundig research, inden de beslutter sig for at rejse til udlandet for at få foretaget en operation.