Ny hjemmeside vil sætte fokus på travsporten

For snart 100 år siden blev de første danske travbaner etableret rundt omkring i landet. Det skete efter, at man i flere år havde kørt en del hestevæddeløb som endags-arrangementer, hvor folk fra nær og fjern kom for at se godt gammeldags race og naturligvis vinde penge.

Fra begyndelsen var det en sport, som tiltrak store folkemængder på tilskuerpladserne. Flere baner kunne trække over 10.000 mennesker på en enkelt løbsdag. Folk kom for at mærke “landskampsstemningen”, som de kendte fra fodbold, men selvfølgelig også for at vinde en skilling eller to. Kendte man en af hestefolkende fra staldende, som måske kunne levere travtips, kunne man blive konge for en dag. Havde man vundet penge, havde man hængerøv i bukserne, som de sagde. Selvom konerne ikke altid var glade for, at mændende tog til trav.

De seneste 20 år har travsporten i Danmark lidt et knæk rent tilskuermæssigt. Og når der ingen tilskuer er, falder omsætningen, og når omsætningen falder, falder premiepengene. Det er med andre ord end ond spiral, som er startet. Og en spiral, som er svær at få vendt. Men sporten kæmper videre.

Der er dog stadig en smule håb. Den onde spiral er trods alt standset, og der kommer stadig folk på væddeløbsbanerne. En ny side, traveksperten.dk, forsøger nu at sætte travsporten på Danmarkskortet igen. Siden er drevet af en flok erfarne travkendere, som ønsker at bibeholde travsporten i Danmark. Siden vil løbende komme med nyheder og indsigter for travsporten, og selvfølgelig også komme med tips til v75, dagens dubbel og andre spilformer.

Med tiden vil siden også forsøge at tilbyde rejser til de største travløb i Europa og verden. Forrest i rækken står naturligvis Elitloppet i Sverige, Prix D’amerique i Frankrig og Hambletonian i USA. I første omgang er det dog analyser, nyheder og reportager, som siden vil fokusere på.

Er du nysgerrig på trav, bør du dog besøge en af de 8 baner rundt omkring i landet. Travsport skal opleves live.