Hvorfor er krystaller blevet så vanvittig populære & steget i pris?

Hos krystaller.dk og hos andre virksomheder, kan man nu købe krystaller på nettet for at imødekomme den stigende interesse for krystaller.

Hvorfor er krystaller lige pludselig blevet populære og dyrere?

Der er mange forskellige årsager til krystaller er blevet populære i dag, og det har meget at gøre med menneskers og krystallers historie.

Krystaller er aldrig blevet gemt. De er blevet brugt igennem mange århundrede af forskellige folkefærd rundt omkring i verdenen. Op til 1900 tallet var det ofte de kongelige specielt i Europa som havde krystaller i deres besiddelse, men så blev de lige pludselig populære igennem hippie tiden, hvor mange mennesker gik væk fra de sort hvide rammer, som kristendommen havde sat for sig. Før dette var der ikke mange der tænkte subjektivt på hvad livet kunne gå ud på, og udforskede metafysiske redskaber såsom krystaller. Krystaller begyndte så at trende under hippie tiden, og blev også populære herhjemme i Danmark. I processen for at udvinde dyrebare metaller i forskellige miner for industrielle årsager var der også en masse krystaller som blev samlet op, og dette gjorde krystaller rigtig billige.

Hvad skete der med salget af krystaller efter hippie-tiden?

Efterfølgende faldt interessen for krystaller, men er i de seneste 15 år blevet populære igen. I dag er krystallers priser steget markant i forhold til for 20 år siden, og de kan blive meget dyrere. Kigger man på markedet, kan man se hvor meget værd diamanter er i dag, og hvis det er den øvre grænse, så kan krystaller stadig blive meget dyrere.
Årsagen til dette er fordi, det tager mange millioner af for jordskorpen at danne krystallerne, og vi udvinder dem meget hurtigere. Lige så snart efterspørgslen overstiger udbuddet, så stiger prisen.
Et eksempel kan tages med en populær krystal, såsom ametyst. Ametyst er steget ca 10x i sin pris på 40 år. Dette eksempel er et af de gode, fordi der findes rigtig meget ametyst på jordkloden, men det står meget slemmere til med de krystaller som er af en sjældnere substans. Fortsætter trenden med at stige, så vil det blive prisstigningen gå endnu hurtigere. Krystaller kommer i mange forskellige former og farver. og det er næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan forme dem som.