Det skal du vide om opsætning af vaskemaskine

Det kan være et spændende projekt at opsætte en vaskemaskine i dit hjem og give dig den bekvemmelighed at kunne vaske tøj derhjemme. Først er det vigtigt at overveje, om det er den rigtige beslutning for din husstand at have en vaskemaskine. Vaskemaskiner kræver en betydelig mængde energi, vand og plads – alt sammen noget, som kan være dyrt. Det er vigtigt at se på størrelsen af dit hjem og dit budget, før du investerer i en vaskemaskine

Hvis du beslutter dig for, at en vaskemaskine er den bedste løsning for din husstand, er der flere trin, der er involveret i at sætte en vaskemaskine korrekt op. Såfremt du ikke har mod på at gøre det selv kan du med fordel kontakte din lokale VVS’er.

Sådan gør du:

Det kan virke skræmmende at opsætte en vaskemaskine, men det behøver det ikke at være. Det kan tage lidt tid og kræfter, men hvis du følger disse trin, kan du sikre, at din vaskemaskine er korrekt indstillet for at opnå maksimal effektivitet

1. Start med at finde en passende placering til vaskemaskinen. Området skal være plant, tørt og har let adgang til vandforsyning. Sørg for, at der er plads nok til maskinen, og vær opmærksom på eventuelle fremspringende genstande, der kan forstyrre motoren eller andre dele af maskinen.

2. Når du har valgt din placering, skal du placere din vaskemaskine på plads og udjævne den. Du kan bruge et vaterpas til at gøre det.

3. Når maskinen er vandret, skal du tilslutte den til en vandforsyning. De fleste vaskemaskiner har en indløbsslange på bagsiden af apparatet. Tilslut den ene ende af indløbsslangen til din koldvandshane og den anden ende til vaskemaskinens indløbsventil. Fastgør forbindelsen med jubilæumsklemmer eller tape til blikkenslagere.

Der kan være behov for en VVS-installatør:

Det er vigtigt at bemærke at der er vigtigt at tapstedet – der hvorfra du får vandet til din nye vaskemaskine, er etableret en an VVS-installatør.

Det betyder også at hvis du ønsker at rykke placeringen af denne er du nødsaget til at kontakte en professionel VVS’er.

Prisen for installation af en vaskemaskine i dit hjem af en VVS’e kan variere afhængigt af arbejdets kompleksitet og størrelse, men du kan regne med minimum 1.000kr.