Sådan kommer du i gang med digital markedsføring som tømrermester

Du har lige fået din tømrervirksomhed op at køre, og nu er det tid til at tænke over markedsføring. Men hvor skal du starte? Hvordan finder du ud af, hvilke kanaler der er de rigtige for din virksomhed? Og hvordan laver du indhold, der skaber værdi for dine kundeemner?
Det kan være svært at vide, hvor man skal starte, når man ikke har så meget erfaring med digital markedsføring. Men fortvivl ikke – det er faktisk ikke så svært at komme i gang.
I dette blogindlæg deler jeg en række tips til, hvordan du som tømrermester kan komme i gang med at markedsføre din virksomhed digitalt. Du får viden om, hvilke kanaler der er de rigtige for din virksomhed, og hvordan du producerer indhold, der skaber værdi for dine kundeemner. Dertil kommer jeg med nogle bud til, hvor du helt gratis kan finde lære mere om de forskellige marketingsdiscipliner.

Hvilke kanaler skal du bruge?

Når du skal komme i gang med at markedsføre din virksomhed digitalt, er det første, du skal overveje, hvilke kanaler du skal bruge. Det er vigtigt, at du vælger de rigtige kanaler, der passer til din målgruppe og dine kundeemner.
Der findes mange forskellige digitale marketingkanaler: SEO, Google AdWords, Facebook Ads, e-mail marketing osv. Det kan være svært at vælge de rigtige kanaler ud fra mange forskellige muligheder. Men det er ikke så svært, som det lyder. Du skal starte med at definere din målgruppe og dine kundeemner. Når du har gjort dette, skal du overveje, hvor din målgruppe og dine kundeemner befinder sig online – altså hvilke digitale platforme de bruger.
Det er ikke nødvendigvis nødvendigt for dig at bruge alle digitale marketingkanalerne. Du skal fokusere på de kanaler, der virker bedst for dig og din virksomhed. Du kan starte med at bruge de gratis marketingkanaler som SEO og Google AdWords. Når du føler, at du har styr på disse to kanaler, kan du overveje at investere i betalt markedsføring på Facebook eller Instagram.

Hvordan får du produceret indhold der skaber værdi?

Det kan for mange og især for håndværkere, være svært at producere indhold, der skaber værdi for deres kunder. Men det er ikke så svært, som det lyder. Du skal starte med at definere, hvad din virksomheds værdi er. Når du har gjort dette, kan du begynde at skrive blogindlæg og lave videoer, der skaber værdi for dine kunder. Der er mange måder at producerer indhold, der skaber værdi for dine kundeemner, men jeg vil her komme med to eksempler til, hvordan det kan gøres.

Blogindlæg

Et godt eksempel på indhold, der skaber værdi for dine kundeemner, kan være et blogindlæg. For eksempel kan du lave et blogindlæg om, hvordan du monterer et køkken. Du kan lave videoer om, hvordan du monterer køkkenskabe og lave billeder af de forskellige trin. På den måde giver du dine kundeemner en masse værdi, og du får samtidig Google til at rangere din hjemmeside højere.

Videoer

Et andet eksempel på indhold, der skaber værdi, kan være en video. Du kan lave en video, hvor du besvarer spørgsmål fra dine kundeemner. På den måde giver du værdi til dine kundeemner, og du får samtidig en masse ny viden om, hvad dine kundeemner gerne vil vide.

Hvor kan du lære mere?

Du kan lære mere om digital markedsføring ved at tage kurser eller læse bøger. Der er mange gode kurser og bøger, men jeg vil her komme med to gode kilder til viden om digital markedsføring.

Kurser

Du kan lære rigtig meget om digital markedsføring på Google Digital Garage og Hootsuite Academy. Begge kurser er gratis, og du kan lære rigtig meget om de forskellige digitale marketingdiscipliner. Når du har taget kurserne, kan du også tage deres eksaminer og dermed få en officiel certificering.

Bøger og online ressourcer

Der findes mange gode bøger om digital markedsføring. Jeg vil her komme med to gode bud, som du kan læse, hvis du er nybegynder inden for digital markedsføring:

Opsummering

Som du kan se, er der mange gode muligheder for at komme i gang med digital markedsføring. Det vigtigste er at starte med at definere din målgruppe og dine kundeemner. Når du har gjort dette, skal du vælge de rigtige kanaler ud fra, hvor din målgruppe og dine kundeemner befinder sig online. Til sidst skal du producere indhold, der skaber værdi for dine kundeemner, og som samtidig giver værdi til din virksomhed.