Hypnose og vægttab

Hvad er hypnoterapi? 

Hypnose er et værktøj, som nogle terapeuter bruger til at hjælpe folk med at opnå total afslapning. Under en session tror praktikere, at det bevidste og ubevidste sind er i stand til at fokusere og fokusere på verbal gentagelse og billedsprog. Som et resultat bliver sindet åbent for forslag og ændringer i adfærd, følelser og vaner. 

Former af denne alternative behandling er blevet brugt siden det 18. århundrede til at hjælpe mennesker med alt fra søvnbesvær til neglebidning og rygning. Hypnoseforskning har også vist lovende i behandlingen af ​​overvægt, som vi undersøger i denne artikel. 

Hjælper hypnoterapi dig med at tabe dig? 

Hypnose kan være mere effektivt end kost og motion alene for folk, der ønsker at tabe sig. Tanken er, at sindet kan påvirkes til at ændre vaner, såsom overspisning. Men hvor effektivt det kan være, er stadig til debat. 

Et tidligere kontrolleret forsøg undersøgte brugen af ​​hypnoterapi til vægttab hos patienter med obstruktiv søvnapnø. Undersøgelsen så på to specifikke former for hypnoterapi sammenlignet med simple kostråd for vægttab og søvnapnø. Alle 60 deltagere tabte 2-3 procent af deres kropsvægt på 3 måneder. 

Ved  18-måneders opfølgning tabte hypnoterapigruppen i gennemsnit yderligere 8 kg. Forskerne konkluderede, at selvom dette yderligere tab ikke var signifikant, fortjente hypnoterapi yderligere undersøgelse som en behandling for fedme. 

En analyse, der involverede hypnoterapi, specifikt kognitiv adfærdsterapi (CBT), for vægttab viste, at det resulterede i et lille vægttab sammenlignet med en placebogruppe. Forskerne konkluderede, at hypnoterapi kan øge vægttabet.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er meget forskning, der understøtter brugen af ​​hypnose alene til vægttab. Meget af det, du finder, involverer hypnoterapi kombineret med kost og motion eller rådgivning. 

Hvad kan du forvente af hypnoterapi 

Under hypnoterapi vil din terapeut starte sessionen med at forklare, hvordan hypnose virker. Så tjekker de dine personlige mål. Derfra kan din terapeut begynde at tale med en beroligende, blød stemme for at hjælpe dig med at slappe af og skabe en følelse af sikkerhed. 

Når du har nået en mere accepterende tankegang, kan din terapeut foreslå måder at hjælpe dig med at ændre dine spise- eller træningsvaner eller andre måder at hjælpe dig med at nå dine vægttabsmål. 

Visse ord eller gentagelser af visse sætninger kan hjælpe her. Din terapeut kan  hjælpe dig med at visualisere at nå dine mål ved at visualisere levende billeder. 

For at afslutte sessionen hjælper terapeuten dig med at vende tilbage fra hypnose  til den oprindelige tilstand. 

Længden af ​​en hypnose-session og det samlede antal krævede sessioner afhænger af dine individuelle mål. Nogle mennesker kan se resultater på kun én til tre sessioner.

Typer af hypnoterapi 

Der findes forskellige former for hypnoterapi. Suggestionsterapi er mere almindeligt brugt til vaner som rygning, neglebidning og spiseforstyrrelser. 

Din terapeut kan også bruge hypnoterapi sammen med andre behandlinger såsom ernæringsrådgivning eller CBT. 

Fordele ved hypnoterapi 

Den største fordel ved hypnose er, at den hjælper folk med at komme ind i en afslappet sindstilstand, hvor de kan være mere åbne over for forslag, der kan hjælpe med at ændre visse vaner. For nogle kan det betyde hurtigere og mere mærkbare resultater, men ikke  for alle. 

Forskning viser, at nogle mennesker kan være mere lydhøre over for og mere tilbøjelige til at drage fordel af virkningerne af hypnose. For eksempel kan visse personlighedstræk såsom uselviskhed og åbenhed gøre en person mere modtagelig for hypnose. 

Undersøgelser har også vist, at modtageligheden for hypnose stiger i takt med 

alderen, og at kvinder og mænd, uanset alder, er lige modtagelige. 

Hypnose anses for sikker for de fleste mennesker, når den praktiseres under vejledning af en uddannet terapeut. Det er ikke et værktøj til hjernevask eller tankekontrol. En terapeut kan ikke instruere en person til at gøre noget pinligt eller  mod deres vilje. 

Hypnose Vejle

Ønsker du også at der skal ske forandringer i dit liv, og ønsker du at tabe dig kan løsningen være hypnose. Hypnose Vejle er drevet af J-hypnose, og har forskellige tilbud til dig, der ønsker vægttab. Som skrevet, findes der flere måder at behandle for vægttab, alt fra sukkertrang til gastrisk band hypnose. Du kan læse mere om hypnose Vejle og behandlingsmulighederne på www.j-hypnose.dk eller tage kontakt til klinikken. Du kan også læse mere om ricisi om overvægt HER.