Hvad arbejder en låsesmed med?

En låsesmed gør mere end blot at låse døre op! Faktisk kan de udføre en række opgaver som f.eks. at lave kopier af nøgler, installere sikkerhedssystemer og endda at pille låse op. De er som tryllekunstnere, når det gælder om at finde ud af, hvordan man kommer igennem en dør med lås på. Så hvis du nogensinde skulle blive låst ude (spørg ikke hvordan!), skal du bare kontakte en låsesmed. I nogle tilfælde bliver de endda bedt om at komme ind i låste biler, når politiet har brug for hurtig adgang! 

Der findes en række forskellige låsesmedetjenester, som du kan få hjælp til at løse dine låsebehov. Lige fra at pille låsen op, bore den eller bruge specielle nøgler; uanset hvilken opgave du har brug for – de vil gøre deres bedste! 

Sådan bliver du låsesmed 

Lukninger kan ske når som helst, så det er vigtigt at opbevare din nøgle sikkert. Låsesmede bliver ofte tilkaldt i nødsituationer og har brug for uddannelse netop af den grund – de ved måske ikke, hvordan de bedst håndterer en låsning, før de ankommer!  

Så lang tid tager det at blive låsesmed 

Den gennemsnitlige låsesmed gennemgår 4 ½ års skolegang, før han/hun kan blive fuldt kvalificeret, men selv med disse kurser vil der altid være noget nyt at lære undervejs – som hvad skete der, da du tog klasse 1 om opkaldshuse/afbrydere (20 uger) ? 

Hvad koster en låsesmed? 

Har du nogensinde været låst ude af dit hjem, din bil eller dit kontor og tænkt på, hvor meget det vil koste at få en låsesmed ud? Svaret er ikke altid ligetil – prisen for en låsesmed kan variere meget afhængig af flere faktorer. 

Det er derfor altid en god ide at kontakte din lokale låsesmed og bede om et uforpligtende tilfælde. Du skal dog regne med at prisen vil være et sted imellem 700 og 1000kr i timen.  

Er låsesmed en beskyttet titel? 

Det korte svar på dette spørgsmål er nej – i de fleste tilfælde er låsesmeden ikke en beskyttet titel. Det er dog værd at bemærke, at der i nogen lande kan kræves licens for låsesmede for at udøve deres virksomhed. I disse tilfælde kan betegnelserne “låsesmed” eller “registreret låsesmed” være forbeholdt personer med licens.