De bedste fiske jakker på markedet

En fiskejakke er en vigtig del af enhver fiskers udstyr. De beskytter ikke kun mod vejret, men også mod fiskens gæller og skarpe kroge. Der er et bredt udvalg af fiskejakker på markedet, så det kan være svært at vælge den rigtige. Her er en guide til de bedste fiskejakker på markedet.

Hvad er en fiskejakke? 

En fiskejakke er en jakke, der er designet til at beskytte fiskere mod vejret. De fleste fiskejakker er lavet af vandtætte og åndbare materialer, så de kan bruges i alle vejrforhold. De fleste fiskejakker har også en hætte og flere lommer, så fiskeren kan have alle de nødvendige udstyr lige ved hånden.

Hvordan vælger jeg den rigtige fiskejakke? 

Der er et par ting, du skal overveje, når du vælger en fiskejakke. Det første er, hvilket vejr du vil bruge den i. Hvis du fisker i koldt vejr, skal du vælge en jakke, der er lavet af et varmere materiale. 

Hvis du fisker i varmt vejr, skal du vælge en jakke, der er lavet af et mere åndbart materiale. 

Det andet er, hvor meget udstyr du har brug for at have med dig. Hvis du har brug for at have mange forskellige ting med dig, skal du vælge en jakke med mange lommer. Hvis du kun har brug for et par ting, skal du vælge en jakke med færre lommer.

Materialet er også af afgørende betydning. Du kan få både skaljakker og direkte fiskejakker. En skaljakke bruges som yderste lag, og skærmer mod vind og vejr. Indenunder skal du så have et eller flere lag, som kan hjælpe dig med at holde varmen, specielt på kolde dage.

Fiskejakker har typisk flere lag indbygget, og bruges til eks. vadefiskeri ved kysten.

Både fiske- og skaljakker kan fås i materialer der er 100% vind- og vandtætte.

Hvilke mærker laver de bedste fiskejakker? 

Der er mange forskellige mærker, der laver gode fiskejakker. Nogle af de bedste er Patagonia, Simms, Ron Thompson og Geoff Anderson fiskejakker.

Udvalget er stort, og det kan være svært at vælge. Går du efter et direkte fiskebrand, vil du typisk få jakker der er specialdesignet til lystfiskere.

Her er der tænkt over alle detaljer, lige fra lommer til grej, hætte- og ærmelukker, grejkroge og meget mere.

Hvor ofte bruger du din fiskejakke? 

Hvis du er en ivrig fisker, så er det sikkert ofte, og så kan det være en god idé at investere i en god fiskejakke. Du vil virkeligt værdsætte en god fiskejakke, frem en billigere model uden så mange features.

Er du nybegynder ud i fiskeriet, kan du nok godt starte med en mindre avanceret model. Så kan du altid opgradere senere.

Hvad koster en fiskejakke?

Det kommer helt an på, hvilken model du vælger. De billigere modeller kan sagtens koste under 1.000 kroner, mens de dyrere modeller kan koste 3-4.000 kroner – eller mere.

Det er dog ikke kun prisen, der afgør kvaliteten. Du kan sagtens finde en god fiskejakke til en fornuftig pris.