Tænker du på at købe en ny bolig i Spanien? Her er hvad du skal vide.

Hvis du overvejer at købe en ejendom i Spanien, er du ikke alene. I følge investerings teknologi platformen Inverties har der i 2022 været en stigning på 10 % i antallet af udlændinge og inverstorer, der køber ejendom i Spanien sammenlignet med året før. Og det er ikke underligt hvorfor; med sin fantastiske middelhavskyst, fængslende byer og misundelsesværdige klima er Spanien et populært rejsemål for sekundære boliger og investeringsejendomme

Men før du begynder at kigge på listerne, er det vigtigt at forstå, hvordan man som udlænding køber en ejendom i Spanien. Fra at navigere i det spanske retssystem til at finde den rigtige finansiering er der et par ting, du bør vide, før du tager springet. Læs videre for at få alt det, du skal vide om at købe en ejendom i Spanien.

Arbejde med en lokal købsmægler

Et af de første skridt i forbindelse med køb af ejendom i Spanien er at finde en velrenommeret købsmægler ( ejendomsmægler ), det er din rådgiver der kender det spanske ejendomsmarked til alle detaljer. Mens mange agenter kan være i stand til at sælge dig en bolig i Spanien, vil kun en lokal agent kende det område, hvor du ønsker at købe, godt

En lokal købermægler vil kunne give dig indsigt i forskellige kvarterer, som du måske ikke finder ved en online-søgning, f.eks. hvilke områder der er på vej frem, eller hvilke der måske står over for en tilstrømning af nye byggeprojekter, som kan påvirke din livskvalitet. De vil også være i stand til at præsentere dig for velrenommerede lokale leverandører som f.eks. boliginspektører og advokater, som kan hjælpe dig med at gøre købsprocessen lettere

Områderne

Overveje at investere i et af Spaniens mere kendte områder, f.eks. Costa Blanca eller Costa del Sol. Disse områder er altid populære blandt udenlandske købere takket være deres nærhed til strande og livlige bycentre. Eller, hvis du leder efter noget lidt mere lavpraktisk, er der masser af charmerende småbyer, der er værd at overveje i hele Spanien

Nogle af de mest populære byer for udenlandske købere omfatter Marbella, Fuengirola og Malaga – som alle tilbyder et bredt udvalg af ejendomme til forskellige prisklasser. Priserne i disse byer starter typisk omkring 150.000 euro, men kan gå op i flere millioner for luksuriøse penthouselejligheder og villaer

Ny bolig, gensalg eller tvangssalg?

Som udgangspunkt er der nogle fordele ved at købe en ny bolig i stedet for en gensalgsbolig. Ved køb af en ny bolig kan du mange gange selv have stor indflydelse på indretning, materiale valg m.m.

Køber du en gensalgsbolig kan du se nøjagtig hvad du køber og derfra eventuelt starte et renoveringsprojekt. Laver du selv forbedringerne så er det også dig der får glæde af værdistigningen.

Tvangssalg er typisk ejendomme som sælges en del under den normale udbudspris da sælgeren typisk er økonomisk presset. Her kan du godt forhandle en god pris hvis du til gengæld også kan gennemføre købet hurtigt.

Hvad er dit budget for et nyt hjem og omkostningerne ved køb i Spanien?

Prisen på boligen er den største post men du skal også huske på at der kommer købeomkostninger som skal tillægges prisen.

Typisk ligger købsomkostningerne på køb af bolig i Spanien mellem 12 – 14% og består bland andet af disse poster:

8- 10% Overførselsskat på gensalgsejendomme og 10% moms på nye ejendomme

1% Notargebyr

1-1.5% Udgifter til oprettelse af boliglån.

1% Gebyr til advokat. Omfatter Due Dilligence, oprettelse af Nie numre, spansk bankkonto, overførsel af vand og elektricitet osv.

1.5% Stempelafgift.

Er du klar til at købe bolig i Spanien ?

Det kan også være en enormt krævende opgave at købe en ejendom i Spanien. Ved at arbejde med en lokal købsmægler og lave din research i forvejen kan du være sikker på, at du vil foretage en god investering i et af Europas smukkeste lande. ¡Buena suerte!

Kontakt www.plexoproperties.com/da på info@plexoproperties.com