Klimavenlige juletræer fra Sønder Omme

Der skal ikke være nogen tvivl om, at danske juletræer er mere klimavenlige frem for alternativer lavet af plastik. Sådan lyder det fra den danske juletræsproducent, Green Team Group som årligt fremstiller omkring 2 millioner juletræer. I dag er de en af de største juletræsproducenter i verden med plantager i både Danmark, Skotland og Polen.

Med en ny strategi vil Green Team invitere forbrugere ind bag kulisserne, så de med egne øjne kan se, at et juletræ fra Green Team er den mest klimavenlige og bæredygtige løsning når der skal handles juletræer.

“Kigger vi på hele Europa, så er der mangel på juletræer, der er produceret klimavenligt. Vi ønsker med vores nye strategi at udfylde denne del af markedet” siger Sune Graae Norsker, administrerende direktør for Green Team Group.

Kigger vi på udledningen af CO2 er juletræerne ikke længere en belastning for klimaet. Det koster omkring 10 kg CO2 at producere et juletræ, hvilket er det samme som to røde bøffer. Med i regnestykket skal vi dog have med, at et juletræ også indsamler og forbruger 18 kg CO2 i sin levetid – og dermed er der altså plus på klimaregnskabet.

Farvel til Round Up

Et andet sted, hvor Green Team virkelig sætter ind er i forhold til anvendelsen af ukrudtsmidlet Round-Up. Målet er, at Green Team allerede fra 2023 kan garanterer Round-Up / Glyphosate frie juletræer fra alle deres plantager.

Green Team har i længere tid søgt efter mere miljøvenlige alternativer og glyphosate frie ukrudsmidler, som ikke skader træerne. Vi overvåger nu alle vores marker og vurderer fra mark til mark, hvad behovet er. Vi har i flere tilfælde opdaget, at det faktisk ikke er nødvendigt at bruge ukrudsmidler og at vi i mange tilfælde blot kan fjerne ukrudt mekanisk eller ved håndkraft.


Biodiversitet


Endelig arbejder Green Team for at øge biodiversiteten, som er under pres over hele Europa. Årsagen er, at landbruget kontrollerer store arealer med landbrugsjord. Derfor har Green Team oprettet insektbanker omkring deres plantager med naturlig vegetation, hvor insekterne kan trives. Det vil samtidig tiltrække flere fugle, der ser plantagerne som et fredeligt hjem.

Se mere i Green Teams CSR rapport