Sådan vælger du den rigtige cykel

Det er vigtigt, at du bruger tid på at sætte dig ind i dit specifikke behov, før du vælger cykel. Der er mange forskellige modeller at vælge imellem, og det er det er vigtigt at vælge den, der passer bedst til din specifikke kørestil. I denne artikel følger en række gode råd, som du kan følge, når du skal investere i en cykel.

Hvad du skal kigge efter, når du køber en ny cykel

Der findes forskellige cykler, og de er allesammen designet til forskellige typer kørsel. Hvis du planlægger at cykle mest på landevej, er det oplagt at vælge en racercykel, som egner sig til at tilbagelægge længere distancer på et ensartet underlag – og hvor du samtidig ikke skal bremse op hele tiden, ligesom det er tilfældet i byerne, hvor der er lyskryds og andre forhindringer.

Mountainbikes egner sig derimod til terrænkørsel og har en kraftigere ramme, affjedring og bredere dæk, som kan klare mere ujævnt terræn. Hvis du bor i et område, hvor der er kuperet terræn, eller blot ønsker at kunne køre i forskellige typer terræn, er en mountainbike måske en bedre løsning end en landevejscykel.

Skal du primært køre i byen, kan du med fordel vælge en klassisk herrecykel eller en citybike. De er designet til korte ture på jævne overflader og har funktioner som f.eks. et lavt stel, der gør det nemt at stige af og på cyklen, og en kurv eller et bagagebærer til at bære dine ejendele. Derfor egner de sig også til at klare daglige indkøb og lignende gøremål.

Hvor meget må cyklen koste?

Prisen på en cykel afhænger blandt andet af, hvilken cykeltype du vælger samt kvaliteten af de forskellige materialer og komponenter, som cykel består af. Generelt kan du forvente at betale alt fra omkring 2.000 kr. for en basismodel til over 15.000 kr. for en racercykel i topklasse. Herudover er der naturligvis også mulighed for at købe en brugt cykel.

Det er selvfølgelig vigtigt, at prisen matcher dit budget, men det er ikke det eneste, du bør overveje, når du vælger cykel. Det vigtigste er, at cyklen passer til dig, og at du føler dig godt tilpas på den. På den måde vil cykelturen blive en leg, uanset om du cykler til arbejde eller ud i naturen en søndag eftermiddag.

Sådan finder du den billigste model

Hvis du er på udkig efter en billig cykel, er den bedste løsning at investere i en brugt cykel. Du kan finde cykler af god kvalitet til en brøkdel af prisen for en ny cykel, og det er også lettere at finde den rigtige størrelse og model, hvis du ikke er sikker på, hvad du leder efter. Når det er sagt, så er der også mulighed for at finde en billig cykel, selvom den er ny.

Her kan det være en fordel at gå efter en model, som ikke stammer fra en af de nyeste kollektioner. Det vil stadig være en god kvalitetscykel, men den vil være billigere end den nyeste model. En anden mulighed er at købe en cykel fra en discountbutik eller et outlet, som udelukkende sælger restpartier. Det kan være en god måde at finde et godt tilbud på, men sørg for at lave din research, inden du køber, for at sikre dig, at du får en cykel af god kvalitet.