Sådan slipper du af med muldvarpe i haven

Hvis du har muldvarpe i din have, er der et par ting, du kan gøre for at slippe af med dem. Muldvarpe er små, gravende dyr, der kan forårsage skade på din græsplæne og have. Men der er et par ting, du kan gøre for at slippe af med dem.

Hvad er muldvarpe?

Muldvarpe er små, gravende dyr, der kan give problemer i haver. De tunnelerer gennem jorden og spiser insekter og andre smådyr. Dette kan beskadige planter og forstyrre rødderne. Muldvarpe skaber også grimme bakker i græsplæner.

De bedste metoder til at kontrollere muldvarpe

Der er flere måder at slippe af med muldvarpe. Fangst er den mest almindelige metode, men det kræver tålmodighed og dygtighed. Muldvarpefælder kommer i forskellige designs, men de virker alle ved at lokke muldvarpen ind i et kammer, hvor den bliver dræbt eller fanget. De kaldes også for muldvarpesakse, da de klemmer muldvarpen ihjel.

En anden måde at slippe af med muldvarpe er at bruge gift lokkemad. Denne lokkemad indeholder et giftigt stof, der dræber muldvarpen, når den spiser den. Denne metode kan dog være farlig, hvis andre dyr eller børn spiser lokkemaden.

Gas er en hurtig og effektiv måde at dræbe muldvarpe på. Gassen sprøjtes ind i muldvarpens tunneler. Dette dræber de muldvarpe, der i øjeblikket er i tunnelerne, såvel som eventuelle fremtidige muldvarpe, der forsøger at bruge tunnelerne. Denne metode må dog kun anvendes af professionelle skadedyrsbekæmpere.

Hvornår skal man søge professionel hjælp til muldvarpekontrol

Muldvarpe kan gøre meget skade på din have, men du behøver ikke at slippe af med dem alle på egen hånd. Disse små væsner er faktisk ret nyttige til at lufte jorden og slippe af med larve og andre skadedyr. Men hvis du har et muldvarpeproblem, der er ude af kontrol, er det tid til at søge professionel hjælp.

Der er et par tegn, der indikerer, at det er tid til at bringe forstærkninger ind mod din lodne fjende. Hvis muldvarpene forårsager omfattende skader på din græsplæne eller have, eller hvis du bare ikke kan komme af med dem, uanset hvad du gør, er det tid til at opgive kampen og tilkalde en professionel skadedyrsbekæmper.

Læs mere om, hvordan du kan bekæmpe muldvarpe i din have.