Sådan slipper du af med hvepsebo

Hvert år bliver hvepse et problem for husejere, når de forsøger at bygge deres bo. Denne guide vil lære dig, hvordan du bekæmper hvepse og forhindrer dem i at komme tilbage.

Hvad er hvepse og hvorfor bygger de bo?

Hvepse er en type flyvende insekt, der er nært beslægtet med bier. De er typisk kendetegnet ved deres slanke kroppe og gule og sorte striber. Hvepse findes over hele verden og kan bygge rede på en række forskellige steder, herunder træer, buske og endda i menneskeskabte strukturer som huse.

Der er flere grunde til, at hvepse bygger bo. For det første skal hvepse have et sted at lægge deres æg. Æggene lægges i celler i reden, og hver celle er forsynet med mad til den udviklende larve. For det andet, hvepse har brug for et sted at læ fra elementerne. Reder giver hvepse beskyttelse mod vind, regn og andre vejrforhold. Endelig tilbyder reder hvepse et sikkert sted at socialisere og parre sig.

Hvepse kan være gavnlige for mennesker, da de hjælper med at kontrollere populationer af skadelige insekter som fluer og myg.

Hvorfor hvepse er et problem?

Mens hvepse er gavnlige for miljøet, kan de blive et problem, når de bygger deres bo for tæt på mennesker. Hvepse tiltrækkes af områder med mange insekter, hvorfor de ofte bygger deres bo i nærheden af boliger. Nogle hvepse vil også stikke mennesker, hvis de føler sig truet. Hvepse kan være et særligt stort problem om sommeren, når de er mest aktive.

Sådan fjerner du et hvepsebo sikkert

Et hvepsebo er ofte nemmere at forebygge end at fjerne. Hvis du har et aktuelt hvepseproblem, er den bedste løsning at ringe til et professionelt skadedyrsbekæmpelsesfirma. Afhængigt af redens størrelse og placering er det muligvis ikke muligt eller sikkert at slippe af med det selv. Hvis du beslutter dig for at prøve at fjerne boet på egen hånd, skal du sørge for at bære beskyttelsestøj og følge anvisningerne nedenfor omhyggeligt.

Hvordan fjerner man selv hvepseboet?

Hvis du har et hvepseproblem, så fortvivl ikke. Der er et par ting, du kan gøre for at slippe af med dem. Prøv først at identificere, hvor de kommer fra. Hvepse yngler normalt i træer, så start med at kigge op. Hvis du ser en rede, kan du prøve at fjerne den selv eller ringe til en udrydder. Hvis hvepsene kommer inde fra dit hus, kan de bo i dine vægge eller på dit loft. Igen kan du prøve at fjerne boet selv eller ringe til en udrydder.

Stor guide til fjernelse af hvepsebo

Brug af gift mod hvepse

Gift er en af de mest almindelige metoder, der bruges til at komme af med hvepseboer. Selvom der findes mange forskellige typer gift, virker de alle på samme måde. Giften vil dræbe de hvepse, der kommer i kontakt med den, og med tiden vil den også dræbe hvepsedronningen. Dette vil i sidste ende få reden til at kollapse.

Der er nogle ting, du skal huske på, når du bruger gift til at komme af med hvepseboer. Først skal du sørge for, at den gift, du bruger, er specielt designet til hvepse. For det andet skal du være meget forsigtig, når du påfører giften, da du ikke selv vil komme i kontakt med den ved et uheld. Hold endelig øje med reden, efter du har påført giften, da det kan tage et par dage, før reden falder sammen.