Professionel videoproduktion – Sådan vælger du bureau

Videoproduktion er en svær disciplin, da man skal fange seernes opmærksomhed fra første sekund. Det er også bevist, at video har langt højere engagement i forhold til tekst og billeder, så der er helt klart noget at vinde her. Studier viser faktisk, at både engagement, besøg og konverteringer stiger, hvis man aktivt bruger video, som en del af sin markedsføring.

De bedste resultater opnår man dog, når man mikser de forskellige discipliner i sin marketingmix, så man rammer bredere. I dag vil vi beskrive, hvordan du finder et godt videobureau, som kan levere professionel videoproduktion til din markedsføring:

  • Portfolio og meritter
  • Process
  • Personlighed

Start med at kigge på deres portfolio og meritter

Lige præcis med videoproduktion, så kan det være svært at få en fornemmelse for evner, kvalitet og output ud fra en tekstbeskrivelse. Derfor skal du også starte med at kigge på anmeldelser fra tidligere kunder, samt det portfolio, som de har opbygget undervejs.

Du har måske allerede en idé til hvilket format videoen skal være i, samt hvilke platforme, som den skal udgives på. Det er utrolig vigtigt, at du finder et videobureau, som har erfaring med lige præcis det behov, som du har i din virksomhed.

Hvis du skal bruge video til sociale medier, så er det vigtigt, at produktionen er optimeret herefter. Der er stor forskel på hvad der virker på f.eks. Facebook i forhold til TikTok. Derudover vil det korte format, som virker på sociale medier ikke nødvendigvis virke på din hjemmeside, hvor en brandvideo er bedre.

Professionel videoproduktion

Hvordan er deres produktionsprocess

For mange er det måske overvældende at sætte videoproduktion i gang. Hvad skal man huske undervejs? Hvad skal man have planlagt inden? Og hvilke elementer er vigtige for at opnå succes med markedsføringen?

Du skal finde et bureau, som laver professionel videoproduktion, men deres proces skal også være forventningsafstemt med din egen. Det kan være, at i selv har ressourcer til at lave manuskript, storyboard og vinkler, men hvis du ikke har, så er det absolut nødvendigt at finde en samarbejdspartner, som kan tage dig i hånden.

Gå igennem deres “om” sider og læs mere om hvordan de arbejder med kunder og produktionen. Her får du et klart billede af, om du kan stole på bureauet og om du kunne forstille dig at arbejde sammen med dem.

Kemien skal være på plads for at opnå professionel videoproduktion

Når du har fundet et videobureau, som passer til dine behov og du føler, at de er et godt match med jeres virksomhed, så skynd dig at få sat et møde op, så du kan lære dem lidt bedre at kende. Kemien mellem jer og bureauet er alt afgørende for, at i finder hinandens vision hurtigt.

Tag en samtale med et bureau eller to og se om deres setup tiltaler jer rent menneskeligt. Du kan finde mange potentielle samarbejdspartnere, som har de tekniske færdigheder på plads, men hvis den personlige kemi ikke er på plads, så er der større risiko for at miskommunikere.