Hvor er det muligt at parkere i København?

Det kan være en svær affære at finde de ledige parkeringspladser i København, men heldigvis er der mange hjemmesider, som viser bilisterne, hvor parkeringspladserne gemmer sig i byen. Københavns Kommune hjælper med at danne overblik over parkeringszonerne. Parkeringsinfo viser både gratis parkering, parkeringshuse samt parkeringszonerne, og APCOA FLOW giver dig mulighed for at søge på adresse, vejnavn eller postnummer for at finde udvalgte parkeringsløsninger. 

Ifølge DR var antallet af kommunale parkeringspladser i 2021 på 125.000, mens antallet af biler var 138.666 i København. Parkeringspladserne bliver dog ikke kun brugt af københavnerne, men lige så meget af pendlere og besøgende fra andre kommuner. Derfor er det ikke mærkeligt, at bilister ofte skal bruge ekstra tid på at finde et sted at holde bilen. Antallet af biler i byen har haft en stødt stigning siden 2012, hvorimod antallet af parkeringspladser har været stabilt siden 2015. 

Samtidig har Socialdemokratiets overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, haft på tale at fjerne 42.000 parkeringspladser i forbindelse med den grønne omstilling. Det er nu ændret til i stedet at øremærke gadeparkering i København udelukkende til københavnerne. Hvis det lykkedes Socialdemokratiet at reservere parkeringspladserne til byens indbyggere, bliver udefrakommende mere afhængige af at kende til parkeringshuse og andre private parkeringspladser, som de kan gøre brug af. 

Kommer du fra uden for København, er det derfor en god idé allerede nu at lære, hvor det er muligt at parkere, samt hvordan der bedst og nemmest kan betales for parkeringen.

Parkeringszoner i København

Københavns Kommune giver, som sagt, en oversigt over parkeringszonerne og gratis parkeringspladser i København. På siden findes også priser for parkering på offentlige parkeringspladser.

Der er fire betalingszoner i København; rød, grøn, blå og gul. Den dyreste er den røde zone, og den billigste zone er den gule. Jo længere fra centrum du parkerer, jo billigere bliver det. Derudover findes også grå zoner, hvor du kan parkere i 3 timer gratis. For at parkere i tidsbegrænsede zoner skal p-skiven sættes, men det er til gengæld gratis at parkere i det udvalgte tidsrum. På disse parkeringspladser er det dog ikke muligt at købe ekstra parkeringstid. Gå ind på hjemmesiden for at se, hvor i København der er tidsbegrænsede parkeringspladser. 

Derudover har København udvalgte dage, hvor det er gratis at parkere på offentlige parkeringspladser til kl. 8 den efterfølgende dag. Det gælder for følgende:

 • Generelt lørdage fra kl. 17 til mandage kl. 8
 • 1. januar
 • Påsken (Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. påskedag)
 • Store Bededag
 • Kristi Himmelfart
 • Grundlovsdag (5. juni), kræver p-skive
 • Pinsen (Pinsedag og 2. pinsedag)
 • 24. (kræver p-skive), 25. og 26. december. 

Find din parkeringsplads

Det er ikke kun Københavns Kommune, som hjælper søgende bilister til at finde mulige parkeringspladser. Parkeringsinfo, som nævnt tidligere, giver et bredt overblik over parkering i København. Den viser parkeringszoner, parkeringshuse samt gratis parkering. Derudover tilbyder APCOA FLOW en lignende ydelse for dem, som ikke vil gå ind i jagten på en gratis parkeringsplads. Du kan, på sidens søgefunktion, indtaste adresse, vejnavn eller postnummer og få oplyst dine parkeringsmuligheder. Dog vises kun et begrænset udvalg af parkeringspladser, og derfor giver Parkeringsinfo generelt bilisterne et bedre parkerings overblik.

Priser for parkering i København

Afhængigt af hvilken zone og hvornår du parkerer, kan det koste mellem 3 kr.-39 kr. pr. time for parkering. Derudover påvirker betalingsmetoden også prisen, da de forskellige metoder hver især kræver ekstra tillæg for parkeringen. Der kan betales via apps, p-automater og periodekort

Når det lykkedes at finde en parkeringsplads, kan følgende apps bruges i København: 

 • OK Parkering: Transtionstillaget er 15% eller minimum 4 kr. 
 • ParkOne: 4 kr. i tillæg pr. parkering. 
 • ParkMan: Har et servicegebyr på 10% af parkeringens pris + 3 kr. 
 • Parkpark: Tillægger 1 kr. pr. påbegyndt time for parkering. Dog højst 24. kr. 
 • EasyPark: Har et transtionstillag på 15%, dog min. 4. kr. 
 • APCOA FLOW: Fast driftsgebyr på 2,5 kr. for parkering. 

Alt efter hvor du parkerer, og i hvor lang tid du har planer om at holde, er det forskelligt hvilken app, der vil give dig den bedste og billigste pris. Fordelen ved EasyPark, Parkman og OK Parkering er, at du kun betaler for hvert påbegyndt minut, altså kun den tid du reelt er parkeret. Parkpark opkræver derimod for pr. påbegyndt time, og du kan derfor risikere at betale for minutter, som ikke benyttes. Men har du brug for at parkere i lang tid, så har Parkpark en fordel.

Læs mere om parkeringsregler på offentlige områder her.