Hvad er Working Holiday Japan?

Et working holiday ophold er et ophold, hvor du har muligheden for at bo og arbejde i et andet land i typisk op til 1 år. Hvor meget du må arbejde, tjene osv. varierer fra land til land. Generelt er det en mulighed for at flytte til udlandet, bo, arbejde og virkelig prøve at stå på egne ben i et helt andet land.

De generelle visaregler er at man skal være 18-30 år, men varierer dog lidt fra land til land.

De 7 lande som Danmark har en visa aftale med er, Australien, New Zealand, Canada, Chile, Argentina, Sydkorea og Japan.

Nogle af landene er nemmere at komme til på egen hånd end andre. Bl.a. er New Zealand og Australien nemme at komme til på egen hånd, da de er ret så populære. Her er der dog nogle begrænsninger man skal være opmærksomme på.

Til Japan kan det være en god ide at få hjælp af et rejsebureau hvis man ikke kender nogle lokale japanere i forvejen. I Danmark kan rejsebureauet Torii Travels hjælpe med dette. Her får man hjælp til alt fra visa-ansøgningen til bolig, alt det administrative i Japan som simkort, bankkonto, borgerservice, sundhedsforsikring og hvordan man får et job i Japan. De hjælper altså med alt man har brug for for at få igangsat sit liv i Japan.