Hold kroppen i gang med en siddecykel

Hvis du som så mange andre danskere, sidder hele dagen på kontoret, ved dit skrivebord, og kigger ind i en skærm, kan det være svært at få taget de 10.000 skridt om dagen. Man kan være udkørt når man kommer hjem fra arbejde, og tanken om motion ligger ret fjernt. Samtidig har du en sofa meget tæt på dig, når du er kommet hjem. Vi kender det alle.
Men alligevel kan vi vel alle blive enige om, at bevægelse i kroppen og motion, er vigtigt for os alle. Det er her, at en siddecykel kan blive den redningsmand.
En siddecykel fås i så lille et format, at den er til at have placeret under dit skrivebord, hvor du så mens du arbejder, kan få nogle rotationer i pedalerne. Det vil være super sundt for netop dig, som sidder ved skrivebordet dagen lang. Du behøver ikke at rotere fra 8 til 16. Du kan måske en starte ud med blot 15 minutter først på dagen og herefter, langsomt skrue op ren tidsmæssigt – alt efter hvordan du føler det fungerer bedst for dig. For lidt motion – er MEGET bedre end ingen motion.
Samtidig vil det måske også være upassende at sidde og blive svedig på arbejdet af at anvende siddecykel, så mærk igen efter, hvordan du får det til at passe dig bedst muligt i løbet af arbejdsdagen.
Udover at kunne være effektiv at have stående under skrivebordet på arbejdet, er der også andre muligheder hvor en siddecykel kan hjælpe.
Der kan være dage hvor motivationen til at komme i bevægelse er helt i bund, og du hellere bare vil sidde i sofaen, men med den dårlige samvittighed, at du nok burde have været i bevægelse i dag.
Igen kan en siddecykel være den rette løsning for dig. Du kan nemlig roligt læne dig tilbage i sofaen, finde din yndlingsfilm frem på Netflix – samtidig med at du anvender siddecyklen. Måske endda bare de første 15-30 minutter af filmen. Som nævnt tidligere, lidt motion er bedre end ingen motion. En siddecykel kan findes i alle størrelse og du kan læse nærmere om bedst-i-test.