Drikkevarer til bryllup – Få styr på vinen

At arrangere et bryllup er en enormt stor opgave, som man finder uoverskuelig og meget tidskrævende. Derfor er det også nemmere at dele hele begivenheden ind i mindre bidder, som man så kan tage én ad gangen. Maden og drikkevarerne er essentielle i løbet af aftenen, da de klart er med til at sætte en stemning for hvordan resten af natten skal foreløbe.

I dette indlæg vil vi hjælpe jer igennem hvilke drikkevarer, som i skal huske til brylluppet og hvor meget der skal handles ind:

Vin til brylluppet

Vin er altid en klassiker til ethvert bryllup. Traditionelt set, så får man i hvert fald en tre-retters menu, hvor der skal være en vin til hvert måltid. Her må vinene gerne komplimentere den ret, som de skal serveres med. Der er forskellige smagsnoter i både maden og vinen, men der er også nogle tommelfingerregler, som man kan følge til at finde den rigtige vin til maden.

Traditionelt set til et bryllup, så får man vin minimum tre gange i løbet af aftenen – Forretten, hovedretten og desserten. Dertil skal man også indtænke, at der skal serveres en velkomstdrink, som sandsynligvis også indeholder en eller anden form for vin. Ofte ser man, at prosecco eller champagne bliver en del af velkomstdrinken.

Hvis du gerne vil have noget mere spændende til velkomstdrinken, så kig efter opskrifter, hvor vin er en del af drinken. En frisk sommerdrink med vin er altid et godt bud på en velkomstdrink, uanset om du holder brylluppet i sommeren eller vinteren.

Husk også vinen til kaffen og natmad

Udover disse fire vine, så er der også nogle, som kan lide at servere f.eks. portvin til kaffen eller sent på aftenen. Her skal du også indtænke en vis mængde vin, selvom der generelt ikke bliver drukket så meget portvin.

Så meget vin skal du bruge til dit bryllup

Tommelfingerreglen er, at til maden skal man afsætte de her tre glas til hver voksen person, som drikker vin. Ofte skal der også serveres vin på andre tidpunkter af brylluppet, så anbefalingen herfra er, at man skal have lidt mere end en flaske vin pr. person til et bryllup. Man behøver ikke at frygte, at man løber tør, da der altid er nogen, som ikke drikker så meget, nogle der drikker mere øl eller sodavand og nogle der måske skal køre hjem.

Husk også, at når du køber ind til brylluppet, så vil der også være nogen, som skifter over til drinks i løbet af aftenen. Nogle bliver måske hængende i vinene, men det afhænger selvfølgelig af hvor gode vin, som du har købt i første omgang.

Vinen til brylluppet – Med kork eller skruelåg

Du har sandsynligvis hørt, at vin med skruelåg generelt er dårligere end vin med korkpropper. Dette er ikke den fulde sandhed. Korkpropperne er bedre til vin, som har godt af at blive lagret i flere år og dermed får muligheden for at ilte en smule og dermed modne til perfektion. Når man køber vin til bryllup, så går man ofte efter lidt mere masseproducerede vine, hvor man kan få en god pris, hvis man køber en god mængde.

Prøv at tage en tur ned i din lokale Føtex/Bilka/Kvickly og tag fat i vinkenderen dernede. De kan også være med til at vejlede dig og finde et sæt gode vine til en skarp pris på vejen. Derudover, glæd dig til en fantastisk aften med de bedste kammerater og familien i godt selskab. Pas nu på, at du ikke ender med at drikke for meget vin, så aftenen forsvinder fra minderne.