Den første date – Hvad skal du servere?

Kærlighed er svær at finde og når man endelig finder en, som man passer sammen med, så kan det være svært at komme i gang. De fleste tager på et par dates, hvor man lige ser hinanden an, inden man begiver sig ud i et længere forhold.

Den første date er altid den sværeste og derfor skal man måske være lidt bedre forberedt. Det kan være, at du har inviteret hjem til mad og drinks, men hvad skal der så lige stå på menuen?

Mad er altid et godt emne at snakke om, da der kan være store forskelle i hvad vi kan lide og ikke lide. Nogle har præferencer for bestemte typer kød, grøntsager, you name it. Her er i hvert fald en god skabelon for hvordan den første date kan se ud.

Er det til aftensmad eller snacks?

At diske op med et stort, flot aftenmåltid kan være en god måde at give et godt indtryk af sig selv på den første date. Men er det en god idé at opbygge for mange forventninger og håb? Start med noget nemt, så der er overskud til at interagere med din date i stedet for at have fokus på maden. Hvis du slår et for stort brød op, så kan det være stressende og man vil gerne have, at alt er perfekt.

Et godt bud på lidt mad kunne være en omgang tapas. Nemt, hurtigt og overskueligt. Tapas kommer i mange forskellige former, men den klassiske variation vil de fleste elske. Lidt kød, lidt ost og lidt tilbehør, så kommer du meget langt

Husk gode drikkevarer til hele aftenen

Under den første date kan der ofte være lidt kludder på tungen og derfor skal den også have noget smørrelse, så ordene lettere flyder ud. Lidt alkohol har aldrig skadet nogen og der kan være en god starter til at få samtalen i gang og fjernet nogle af spændingerne på den første date.

Start med en frisk drink, som vil please de fleste. Det kunne f.eks. være en lækker Gin & Tonic med rabarber. Lidt frisk, lidt tørt og lidt sødme. Perfekt til det danske land, hvor rabarber er en lokal råvare. Din date vil sandsynligvis elske indsatsen og her skal du ikke bruge meget tid på at komme op med kvalitet.

Start samtalen og lær hinanden bedre at kende

Hvis du vil forberede dig på et scenarie, hvor samtalen alligevel går lidt i stå, så find nogle emner, som måske interesserer dig, men alligevel kan drejes videre til andre emner. Det nytter ikke noget, at du begynder at tale passioneret omkring en af dine hobbyer, hvis modparten ikke kan hverken relatere eller føre samtalen videre. Så går samtalen i står.

For mange vil rejser, mad og uddannelse fylde en stor del i ens personlighed, værdier og mindset. Her vil der være mange emner, som kan ende med at være jeres store samlingspunkt. Husk dog altid at have et åbent sind, for der findes ingen, som er den samme som dig. Det er det smukke ved kærlighedslandskabet. Alle er forskellige og det handler oftest om at acceptere den anden part for den de er. Det giver i hvert fald de bedste og længstvarende forhold.